Elkotech România - afaceri în creștere în 2021. Compania va fuziona cu IT Smart Distribution, al cărei business a fost anul trecut de 165,2 milioane de lei

Elkotech România - afaceri în creștere în 2021. Compania va fuziona cu IT Smart Distribution, al cărei business a fost anul trecut de 165,2 milioane de lei
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 15 iun 2022

Elkotech România, subsidiara locală a grupului leton Elko, a înregistrat anul trecut vânzări de 436,7 milioane de lei, în urcare cu 25,4% față de 2020, iar profitul net a urcat de peste 7 ori, la 2,9 milioane de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În perioada analizată, datoriile distribuitorului s-au dublat, la 162,4 milioane de lei, iar creanțele s-au majorat cu 89,1%, la 85,5 milioane de lei.

Numărul mediu de salariați a urcat cu 2%, la 69.

Grupul ELKO este unul dintre cei mai mari distribuitori de produse, soluții IT și electronice de larg consum din regiune, reprezentând peste 400 de producători IT. Compania vinde către circa 10.000 de companii, producători locali de calculatoare, retaileri, integratori de sisteme și alte companii din diferite sectoare în 11 țări din Europa. Cifra de afaceri a grupului în 2021 s-a ridicat la 1,85 miliarde de euro.

Principalii jucători pe piața distribuției IT&C sunt Network One Distribution (NOD), Ingram Micro și Also Technology. 

Smart ID Dynamics, cu Sarmis Capital în spate, preia integral furnizorul brașovean de soluții software integrate Spectrum CITEȘTE ȘI Smart ID Dynamics, cu Sarmis Capital în spate, preia integral furnizorul brașovean de soluții software integrate Spectrum

Profit.ro a anunțat, la începutul acestui an, că Elkotech Romania va fuziona prin absorbție cu compania IT Smart Distribution, specializată în distribuția de echipamente și soluții software, după tranzacția de preluare din vara anului 2021, în urma căreia letonii și-au consolidat poziția în Top 3 jucători pe piața de distribuție IT din România.

Fuziunea va avea loc în cursul acestui an.

Înființată în anul 2012, IT Smart Distribution desfășoară activități de comerț cu ridicata al computerelor, echipamentelor periferice și aplicațiilor software. În 2021, firma a raportat afaceri de 165,2 milioane de lei, de la 183,9 milioane lei în 2020.

Înainte de tranzacție, acționarii societății erau Tudor Liviu Scheia-Marin - 10%, Adriana Vișan - 24%, Laura Mona Peride - 8%, Horia Doru Chițu - 8%, Tudori Proprieties SRL - 5%, Eugen Alexandru Dușcă - 2%, Teodora Potcovaru - 1,5% și Sorin Marin - 28,5%, potrivit www.termene.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
elko
afaceri
profit net
datorii
creante
salariati
it smart distribution
fuziune