Elon Musk a pus stăpânire cu forța pe numele de utilizator @X

Elon Musk a pus stăpânire cu forța pe numele de utilizator @X
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 28 iul 2023

Schimbarea bradului Twitter în X presupune și folosirea unui cont de utilizator cu numele X, iar compania lui Elon Musk a luat pur și simplu acest nume de utilizator de la cineva care-l avea de peste 16 ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Proprietarul X (fostă Twitter), Elon Musk, a luat pur și simplu cu forța numele @X, de la un utilizator al platformei sociale care-l deținea de 16 ani.

Posesorul de până acum al numelui @X din cadrul platformei, Gene X Hwang, un fotograf de business, nu a fost recompensat în niciun fel pentru pierderea numelui.

Facebook trece de 3 miliarde de utilizatori pe lună CITEȘTE ȘI Facebook trece de 3 miliarde de utilizatori pe lună

De regulă, pentru astfel de schimburi se plătesc măcar câteva mii de dolari celui care deține un număr de utilizator dorit de o companie.

Modul în care X (compania) a preluat numele de utilizator @X este doar încă un episod din haosul rebrandingului declanșat la începutul săptămânii de Elon Musk.

Musk a decis să transforme Twitter în X pentru a dezvolta o „super aplicație”, cu numeroase funcționalități, inclusiv financiare. În doar câteva zile, a fost schimbat logo-ul pe site și aplicații, după care s-a modificat logo-ul trăgând linii mai groase și a fost preluat numele de utilizator @X.

Nici schimbarea logo-ului de pe clădirea în care mai lucrează puținii angajați ai companiei nu a decurs mai bine. Poliția a intervenit și a oprit schimbarea logo-ului, deoarece compania nu avea autorizația necesară.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
twitter
x