Elon Musk anticipează o AI mai inteligentă decât oamenii în doi ani. CEO-ul grupului Baidu din China spune că va fi peste 10 ani

Elon Musk anticipează o AI mai inteligentă decât oamenii în doi ani. CEO-ul grupului Baidu din China spune că va fi peste 10 ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mai 2024

Robin Li, CEO al uneia dintre cele mai mari firme de tehnologie din China, Baidu, a declarat că o inteligența artificială mai inteligentă decât oamenii este la mai bine de 10 ani distanță, chiar dacă Elon Musk anticipează că va apărea foarte curând, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Inteligența generală artificială, sau AGI, se referă în general la AI care este la fel de inteligentă sau mai inteligentă decât oamenii, scrie News.ro.

UiPath a lansat investiția într-un startup francez de inteligență artificială CITEȘTE ȘI UiPath a lansat investiția într-un startup francez de inteligență artificială

Șeful Tesla, Musk, a spus anul acesta că AGI va fi probabil disponibilă până în 2026.

CEO-ul OpenAI, Sam Altman, a declarat în ianuarie că AGI ar putea fi dezvoltată ”într-un viitor destul de apropiat”.

Li, a cărui companie Baidu este unul dintre cei mai importanți jucători de AI din China, semnalează că acest lucru nu este realist.

”AGI este încă la câțiva ani distanță. Astăzi, mulți oameni vorbesc despre AGI, [și] spun că... probabil că sunt doi ani distanță, probabil că sunt, știi, cinci ani. Cred că sunt mai mult de 10 ani distanță”, a spus Li în timpul unei discuții de miercuri la conferința VivaTech de la Paris.

”Prin definiție, AGI înseamnă că un computer sau AI pot fi la fel de inteligente ca un om, nu? Sau uneori... mai inteligente. Dar am dori ca o AI să fie la fel de inteligentă ca [un] om. Și cele mai puternice modele de astăzi sunt departe de asta. Și cum ajungi la acel nivel de inteligență? Nu știm.”

Li a cerut un ritm mai rapid de dezvoltare a AI.

″Frica [mea] este că tehnologia AI nu se îmbunătățește suficient de repede. Toată lumea este șocată cât de repede a evoluat tehnologia în ultimii doi ani. Dar pentru mine încă nu este suficient de rapid. Este prea lent”, a spus el.

FOTO Fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea, generalul SRI Dumitru Dumbravă și avocatul Doru Trăilă au fost plasați sub control judiciar CITEȘTE ȘI FOTO Fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea, generalul SRI Dumitru Dumbravă și avocatul Doru Trăilă au fost plasați sub control judiciar

Dezvoltarea inteligenței artificiale

Baidu a lansat anul trecut chatbot-ul său în stil ChatGPT, numit Ernie, bazat pe modelul de limbaj mare cu același nume al companiei.

Firme chineze, inclusiv Baidu, Alibaba și Tencent, investesc foarte mult în propriile modele AI, precum omologii lor din SUA.

Li a spus că există o mare diferență între dezvoltarea tehnologiei în SUA și în China. În SUA și Europa, companiile se concentrează pe ”a veni cu cel mai puternic și cel mai modern model de fundație”, potrivit lui Li.

Dar în China, el a remarcat că accentul se pune pe aplicațiile tehnologiei. În ciuda acestui fapt, CEO-ul Baidu a spus că nu există nicio ”aplicație ucigașă” în acest moment pentru AI.

”Astăzi, în era mobilă, aveți aplicații precum Instagram, YouTube, TikTok. Utilizatorii activi zilnici sunt de ordinul a câtorva 100 de milioane până la un miliard de utilizatori, nu? Și pentru aplicațiile native AI, încă nu vedem asta. Nu vedem asta în SUA, nu vedem asta în China. Nu vedem asta în Europa. Care este forma potrivită pentru aplicațiile native AI? Ce fel de... aplicații native AI vor putea atinge pragul de 100 de milioane de utilizatori?”, a spus Li.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
china
baidu
ai