Elon Musk ar putea fi obligat să depună mărturie în ancheta privind preluarea Twitter

 Elon Musk ar putea fi obligat să depună mărturie în ancheta privind preluarea Twitter
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 nov 2023

Comisia americană pentru bursă și valori mobiliare (SEC) a îndemnat un judecător federal să îl oblige pe miliardarul Elon Musk să depună mărturie în cadrul anchetei sale privind preluarea de către acesta a gigantului social media Twitter, acum cunoscut sub numele de X, în valoare de 44 de miliarde de dolari, potrivit Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-un document depus la tribunalul federal din San Francisco, SEC și-a apărat eforturile de a forța mărturia lui Musk, afirmând că oficialii agenției acționează în limitele autorității lor, scrie Hotnews.ro.

Meta, prima companie mare de tehnologie care contestă statutul de ”gatekeeper”, pentru Messenger și Marketplace CITEȘTE ȘI Meta, prima companie mare de tehnologie care contestă statutul de ”gatekeeper”, pentru Messenger și Marketplace

Luna trecută, SEC a declarat că investighează achizițiile de acțiuni ale lui Musk din 2022 la Twitter - pe care Musk l-a redenumit ulterior X - și declarațiile sale și documentele depuse la SEC referitoare la preluarea gigantului social media.

Musk a refuzat să participe la un interviu din septembrie pentru anchetă, a declarat SEC.

Pe 2 noiembrie, Musk și avocații săi au cerut judecătorului să respingă cererea SEC de a-l obliga să depună mărturie, spunând că Musk a depus deja mărturie de două ori și că agenția își depășește autoritatea.

Însă, joi, SEC a respins aceste afirmații, spunând că oficialii agenției sunt într-adevăr autorizați prin lege să solicite mărturii și documente în timp ce își desfășoară activitatea de investigație.

De asemenea, SEC a precizat anterior că a primit noi documente în cadrul investigației de la ultimul lor interviu.

Bătălia în instanță este cea mai recentă explozie în relația acerbă dintre autoritatea de reglementare a pieței americane și cea mai bogată persoană din lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
twitter