Elon Musk încearcă să renegocieze suma cu care va cumpăra Twitter și dă un semnal că ar fi posibilă abandonarea preluării

Elon Musk încearcă să renegocieze suma cu care va cumpăra Twitter și dă un semnal că ar fi posibilă abandonarea preluării
scris 17 mai 2022

​La început părea imposibil ca Elon Musk să cumpere Twitter, apoi s-a ajuns la o înțelegere, dar în ultimele zile apar tot mai multe îndoieli legate de această achiziție mult-discutată. Musk ar vrea să plătească mai puțin, motivând că pe Twitter sunt prea multe conturi false.

Mai mult, nu ar fi exclus ca Musk să renunțe la a mai prelua rețeaua socială, scrie Hotnews.ro.

ULTIMA ORĂ Creșterea economică a accelerat puternic în primul trimestru din acest an. Revizuiri majore ale datelor CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Creșterea economică a accelerat puternic în primul trimestru din acest an. Revizuiri majore ale datelor

Elon Musk susține că șefii Twitter i-au dat informații eronate despre numărul de conturi false de pe Twitter, putând fi vorba de mult mai multe decât ponderea vehiculată: sub 5% din peste 200 de milioane.

La o conferință de tehnologie din Miami, Musk a spus că nu ar ieși din discuție o preluare Twitter la o sumă renegociată care să fie mai mică decât cea de 44 miliarde dolari agreată pe 25 aprilie.

Sunt voci care spun că Musk a scos în față problema conturilor false pentru a putea să renunțe la preluarea Twitter, fiindcă aceste conturi false sunt un motiv serios ca Musk să spună că a fost indus în eroare. Sunt analiști care spun că motivul nu este suficient de puternic și că va fi dat în judecată de Twitter dacă își va retrage oferta.

Parag Agrawal, CEO Twitter, a spus luni că sunt suspendate zilnic mai mult de 500.000 de conturi spam. Agrawal a mai spus că este clar un lucru: conturile spam fac ca experiența celor cu conturi reale să fie mai neplăcută pe Twitter. Tocmai de aceea, spune șeful companiei, Twitter are toate motivele din lume să detecteze și să elimine cât mai rapid conturile spam.

​Elon Musk anunța pe 13 mai că întreg procedeul care trebuia să ducă la achiziția Twitter a fost suspendat temporar, motivul fiind nevoia de a ști exact proporția conturilor false din rețea.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
twitter