Eric Schmidt a părăsit Google

Eric Schmidt a părăsit Google
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 11 mai 2020

Omul care a ghidat Google de la nivelul unui startup din Silicon Valley, până a ajuns gigantul de astăzi, nu mai deține nicio poziție în cadrul companiei.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Adus ca supervizor al celor doi studenți care au înființat Google, Larry Page și Sergey Brin, Eric Schmidt a renunțat și la ultima poziție pe care o mai deținea la Google, cea de consilier tehnic.

În această funcție, Eric Schmidt avea un salariu simbolic, de 1 dolar pe an.

Noul design Facebook, disponibil pentru toți utilizatorii CITEȘTE ȘI Noul design Facebook, disponibil pentru toți utilizatorii

Schmidt ar fi renunțat la această funcție în luna februarie, conform unor surse din cadrul companiei, însă mutarea a fost ținută secretă de Google, care refuză și acum să comenteze.

Cu Eric Schmidt la conducere, activitatea Google s-a extins foarte mult, inclusiv dincolo de online. Acesta a ajutat Google să ajungă o companie publică în 2004, devenind atunci miliardar. Schmidt deține încă acțiuni în valoare de 5,3 miliarde de dolari.

Plecarea lui Eric Schmidt, care fost numit CEO la Google în urmă cu 19 de ani, vine la trei ani după ce acesta a renunțat să mai fie președinte executiv.

În fapt, toți cei trei șefi de la începuturile companiei au făcut treptat pași înapoi. Anul trecut, Brin și Page au predat conducerea Alphabet, conglomeratul care deține Google, lui Sundar Pichai, care conducea Google din 2015.

În ultimii ani, Eric Schmidt s-a implicat în mai multe proiecte guvernamentale, ceea ce a ridicat problema conflictului de interese.

viewscnt
Afla mai multe despre
eric schmidt
google