Este oficial: Apple cumpără divizia de 5G a Intel

Este oficial: Apple cumpără divizia de 5G a Intel
scris 26 iul 2019

Apple a confirmat că va cumpăra majoritatea business-ului de modemuri pentru smartphone-uri al Intel pentru 1 miliard de dolari.

Circa 60% dintre restaurantele, cafenelele și barurile din România se închid în primele 8-10 luni de la deschidere - studiu Horeca Exchange CITEȘTE ȘI Circa 60% dintre restaurantele, cafenelele și barurile din România se închid în primele 8-10 luni de la deschidere - studiu Horeca Exchange

Tranzacția, așteptată să fie finalizată în ultimul trimestru al acestui an, va aduce în portofoliul Apple aproximativ 17.000 de brevete legate de tehnologiile wireless și 2.200 de angajați.

Confirmarea vine după ce tranzacția a fost dată ca sigură săptămâna aceasta de mai multe surse.

Intel a anunțat chiar în timp ce se afla sub contract cu Apple că vrea să renunțe la divizia de modemuri pentru smartphone-uri și să se concentreze pe zona de PC-uri a acesteia. Apple a fost forțată de acest fapt să semneze o nouă înțelegere cu Qualcomm.

Apple cere să fie scutită de taxele pentru importurile din China CITEȘTE ȘI Apple cere să fie scutită de taxele pentru importurile din China

Compania condusă de Tim Cook s-a aflat într-o serie de procese cu Qualcomm, după ce a pretins să aceasta profită de poziția în care se află pentru a cere prețuri prea mari pentru modemuri.

Apple a încercat să colaboreze cu Intel pentru a obține modemuri necesare, însă Intel a decis că nu mai vrea să dezvolte tehnologii 5G pentru dispozitive mobile și a început să caute un cumpărător pentru această divizie.

Producătorul iPhone-ului a fost astfel nevoit să “se împace” cu Qualcomm și să semneze un nou contract cu aceștia pentru modemuri de date. În paralel, se pare că Apple a început deja să lucreze la propriile cipuri.

Aici intervine divizia 5G a Intel, care ar putea ajuta Apple să grăbească procesul de crearea a propriilor modemuri 5G. După încetarea contractului actual cu Qualcomm, Apple ar putea să folosească tehnologia proprie în cazul conexiunilor de date.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
intel