Facebook ar putea lansa un speaker inteligent cu touchscreen

Facebook ar putea lansa un speaker inteligent cu touchscreen
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 26 iul 2017

Facebook construiește un speaker inteligent, dotat cu touchscreen, menit să facă și mai accesibile produsele companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform publicației taiwaneze DigiTimes, Pegatron, unul dintre furnizorii de componente pentru iPhone, lucrează în prezent la un speaker inteligent la comanda Facebook. Acesta ar urma să aibă un touchscreen de 15 inch și să fie lansat în primul trimestru al anului viitor.

Speaker-ul a fost conceput de Building 8, divizia de proiecte avansate și, de multe ori, secrete, a celor de la Facebook. Cu o carcasă construită dintr-un aliaj de aluminiu și magneziu, speaker-ul celor de la Facebook ar urma să folosească un ecran LG.

Cât despre funcțiile pe care un astfel de dispozitiv le poate îndeplini, chiar dacă nu există indicii clare și oficiale în acest sens, este destul de ușor de intuit ce ar putea oferi și urmări Facebook.

Primul flagship Nokia cu Android va fi lansat pe 16 august CITEȘTE ȘI Primul flagship Nokia cu Android va fi lansat pe 16 august

Ecranul cu funcții touch poate fi folosit pentru accesul la rețeaua socială. În modul standby, acesta ar putea fi folosit ca o ramă foto digitală care să afișeze cele mai noi imagini postate de paginile și prietenii de pe Facebook.

De asemenea, Facebook nu ar omite nici partea de comunicare, ce ar urma să cadă în sarcina serviciului Messenger. Prin intermediul acestuia, utilizatorii ar putea comunica audio și video. La nivelul lunii februarie, o treime din cei 1,2 miliarde de utilizatori de Facebook Messenger foloseau cel puțin o dată pe lună funcțiile de comunicare audio și video.

Cu acest speaker, Facebook ar intra pe o nișă în care există deja produse precum Amazon Echo Show și Google Home și pe care este iminentă intrarea Apple. Însă, niciuna din aceste companii nu are la bază o rețea atât de vastă de utilizatori precum Facebook.

Facebook ar avea de câștigat de două ori de pe urma unui speaker inteligent. În primul rând și cel mai important, și-ar ține și mai mult utilizatorii activi în propriul ecosistem. În al doilea rând, nu ar fi de neglijat nici câștigul financiar de pe urma vânzării device-ului, dacă acesta se va dovedi un succes.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
speaker