Facebook confirmă că a încheiat parteneriate pentru transfer de date cu cel puțin patru companii chineze, între care Huawei

Facebook confirmă că a încheiat parteneriate pentru transfer de date cu cel puțin patru companii chineze, între care Huawei
scris 6 iun 2018

Facebook a confirmat marți că a încheiat parteneriate pentru transfer de date cu cel puțin patru companii chineze, între care Huawei, al treilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, care a intrat în atenția agențiilor de informații americane din motive de securitate, transmite Reuters.

Compania de media socială a anunțat că Huawei, producătorul de computere Lenovo și producătorii de smartphone-uri OPPO și TCL se află între cele aproximativ 60 de companii din întreaga lume care au primit acces la unele date ale utilizatorilor, după ce au semnat contracte prin care au obținut dreptul de a recrea experiențe de tipul celor oferite de Facebook pentru utilizatorii lor, scrie News.ro

Membri ai Congresului SUA și-au exprimat îngrijorarea în urma unui articol publicat duminică de The New York Times, care a relatat că datele prietenilor utilizatorilor ar fi putut să fie accesate fără consimțământul explicit al acestora. Facebook a negat acest lucru, dar a explicat că accesul la date a fost acordat pentru a permite utilizatorilor să acceseze serviciile contului de pe dispozitive mobile.

LG lansează a nouă serie de smartphone-uri CITEȘTE ȘI LG lansează a nouă serie de smartphone-uri

Peste jumătate dintre aceste parteneriate au fost deja oprite, potrivit Facebook, care a precizat că acordul cu Huawei va fi închis în această săptămână. Compania urmează să oprească parteneriatele cu alte trei companii chineze.

Companiile chineze de telecomunicații sunt în atenția oficialilor din domeniul securității, care consideră că acestea oferă o oportunitate pentru spionajul străin și pun în pericol infrastructura americană, acuzații respinse de China.

Senatorul Mark Warner, vicepreședintele comisiei pentru spionaj a Senatului SUA, care a întrebat Facebook dacă Huawei se află printre companiile care au primit date ale utilizatorilor, a afirmat într-un comunicat că comisia pentru spionaj a Camerei Reprezentanților și-a exprimat îngrijorarea referitoare la Huawei încă din 2012.

”Informațiile că Facebook a oferit acces privilegiat la datele utilizatorilor unor producători chinezi de dispozitive precum Huawei și TLC provoacă îngrijorări justificate și aștept cu interes să aflu mai multe despre cum s-a asigurat Facebook că informațiile despre utilizatorii săi nu au fost trimise unor servere din China”, a spus Warner.

Un reprezentant al Facebook a spus că compania a administrat cu atenție accesul acordat companiilor chineze.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
facebook
huawei