Veniturile dezvoltatorilor de aplicații pentru iOS sunt pe cale să depășească 100 de miliarde de dolari

Veniturile dezvoltatorilor de aplicații pentru iOS sunt pe cale să depășească 100 de miliarde de dolari
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 iun 2018

Șeful Apple, Tim Cook, a prezentat o serie de date interesante legate de magazinul de aplicații pentru iPhone și iPad, în frunte cu noul prag de venituri al developerilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În afară de noutățile software, în frunte cu iOS 12, pe care Apple le-a prezentat la ediția din acest an a evenimentului WWDC dedicat în principal dezvoltatorilor, executivii companiei au făcut publice și o serie de date statistice legate tot de partea software.

Tim Cook a spus că în acest moment sunt înregistrați peste 20 milioane de dezvoltatori care construiesc aplicații și jocuri pentru iPhone și iPad.

Aceștia vor ajunge la venituri totale de 100 de miliarde de dolari. Șeful Apple nu a spus decât că acest lucru este pe cale să se întâmple, ceea ce înseamnă că pragul va fi atins, probabil, anul acesta.

Piața accesoriilor inteligente și-a redus ritmul de creștere în primul trimestru al anului CITEȘTE ȘI Piața accesoriilor inteligente și-a redus ritmul de creștere în primul trimestru al anului

App Store, magazinul de aplicații pentru cele două dispozitive mobile vândute de Apple, înregistrează în prezent un trafic de 500 de milioane de vizitatori pe săptămână.

Și limbajul de programare Swift lansat de Apple în 2014 pare să fie un succes. Conform reprezentanților companiei, până acum au fost create peste 350.000 de aplicații având la bază acest limbaj.

Swift este un limbaj de programare care poate fi folosit pentru crearea de aplicații universale în cadrul produselor Apple, aplicații care pot rula pe macOS, iOS, tvOS și watchOS -  sistemele de operare pentru laptopuri, iPhone, iPad, Apple TV și Apple Watch.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
app store
aplicatii