Facebook elimină plățile din Messenger în unele țări

Facebook elimină plățile din Messenger în unele țări
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 17 apr 2019

Funcția de plată prin intermediul aplicației Facebook Messenger nu va mai fi disponibilă pentru utilizatorii din Franța și Marea Britanie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Facebook a decis ca din 15 iunie funcția de plată din aplicația Messenger, care era disponibilă într-un număr limitat de țări să fie eliminată. Decizia este valabilă deocamdată doar pentru Marea Britanie și Franța.

Utilizatorii Messenger vor primi o notificare chiar în cadrul aplicației prin care vor fi anunțați că opțiunea de plată va fi scoasă din cadrul serviciului.

Lansată în 2015, această facilitate putea fi folosită de utilizatori pentru a primi și trimite rapid bani către sau de la persoanele din lista de contacte prin intermediul cardurilor de debit ori credit.

Decizie finală: Amenzi mai mari pentru furnizorii de servicii ITC CITEȘTE ȘI Decizie finală: Amenzi mai mari pentru furnizorii de servicii ITC

În 2017, Facebook adăugase chiar suport pentru PayPal, care putea fi folosit în Messenger pentru a primi și trimite bani.

Decizia celor de la Facebook poate fi interpretată cu un semnal în vederea lansării de către compania americană a propriei monede virtuale care să fie folosită pentru plăți în cadrul serviciilor sale.

Informațiile neoficiale de până acum vorbesc despre o așa-numită “stablecoin” - o monedă virtuală legată de dolarul american pentru a conferi stabilitate și a o feri de volatilitatea care a afectat alte monede virtuale.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
messenger
plati
monede virtuale