Facebook introduce noi instrumente pentru controlul timpului petrecut pe rețelele sale

Facebook introduce noi instrumente pentru controlul timpului petrecut pe rețelele sale
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 aug 2018

Facebook anunță lansarea unui set de instrumente de gestionare a timpului alocat inclusiv pe Instagram: un tablou de bord, un memento zilnic și un nou mod de a limita notificările. Noile opțiuni, ce vor fi disponibile în curând, au fost create pe baza colaborării cu academicieni, cu reputați experți și organizatii specializate în sănătate mentală, a unor cercetări ample efectuate de rețeaua socială și a feedback-ului primit de la comunitatea acesteia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Facebook spune că își propune ca aceste instrumente să încurajeze conversațiile între părinți și adolescenți cu privire la obiceiurile online potrivite pentru aceștia.

În procesul de creare a acestor instrumente au fost implicati experți și oameni de știință precum Robert Kraut (Carnegie Mellon), Sonja Lyubomirsky (UC Riverside), Dacher Keltner, Emiliana Simon-Thomas și Matt Killingsworth (Greater Good Science Center, UC Berkeley). De asemenea, Facebook a dezvoltat parteneriate cu clinicieni și organizații de sănătate mentală precum Save.org și National Suicide Prevention Lifeline.

ANALIZĂ Decizie CJUE privind scutirea de TVA în cazul transferurilor de bani. Caz relevant pentru bănci, procesatori de plăți și platforme FinTech CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Decizie CJUE privind scutirea de TVA în cazul transferurilor de bani. Caz relevant pentru bănci, procesatori de plăți și platforme FinTech

Pentru a accesa noile instrumente, trebuie vizitată pagina de setări din fiecare aplicație. Pe Instagram trebuie selectat "Your Activity” iar pe Facebook, opțiunea "Your Time on Facebook".

"În partea de sus, veți vedea un tablou de bord care vă arată timpul mediu petrecut utilizand aplicația de pe dispozitivul respectiv. Apăsați orice bară pentru a vedea timpul total înregistrat pentru ziua în curs. Sub tabloul de bord, puteți seta un memento zilnic pentru a vă trimite o alertă atunci când ați atins timpul pe care ați decis să îl petreceți în aplicație în ziua respectivă. Aveți posibilitatea să modificați sau să anulați memento-ul în orice moment. De asemenea, puteți selecta «Notification Settings» pentru a accesa rapid noua setare «Mute Push Notifications». Aceasta va limita notificările dvs. Instagram sau Facebook pentru o perioadă de timp, atunci când aveți nevoie să nu fiți deranjat", transmite compania.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook