Facebook își anunță utilizatorii când contul este folosit pentru logarea într-o aplicație terță

Facebook își anunță utilizatorii când contul este folosit pentru logarea într-o aplicație terță
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 15 ian 2020

Utilizatorii Facebook care au folosit funcția “Log in with Facebook” pe diverse site-uri și în diverse aplicații se vor bucura de mai multă transparență din partea companiei americane privind modul în care se face accesul și schimbul de date.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Folosită de mulți utilizatori Facebook din comoditate, pentru a se loga pe un site sau într-o aplicație fără a mai completa un întreg formular, funcția “Log in with Facebook” implică aspecte pe care nu toți oamenii le cunosc.

Cel mai important este faptul că, prin folosirea acestei funcții, se acordă acces site-ului sau aplicației respective la un anumit set de date personale, diferit de la caz la caz, dar care include cel puțin numele și adresa de mail de fiecare dată.

Serviciile de video streaming au pierdut peste 9 miliarde de dolari în 2019 din cauza Password Sharing-ului CITEȘTE ȘI Serviciile de video streaming au pierdut peste 9 miliarde de dolari în 2019 din cauza Password Sharing-ului

Acum, Facebook își va anunța utilizatorii, printr-o notificare în cadrul aplicației și un mail, atunci când este realizată o logare pe un serviciu terț folosind contul de Facebook.

Vor fi primite cel puțin două notificări de acest gen: atunci când se realizează prima logare și la momentul în care dreptul de acces la datele personale acordate serviciului în cauză a expirat.

Nu doar că poate afla când propriul cont de Facebook este accesat în mod neautorizat, dar utilizatorul poate vedea cu această ocazie și ce date personale sunt partajate cu serviciul terț.

Eventual, se pot limita complet sau parțial drepturile de acces la datele personale din secțiunea Apps and Websites a paginii de configurare a Facebook.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
securitate
intimitate