Facebook își dezvoltă propriul sistem de operare

Facebook își dezvoltă propriul sistem de operare
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 20 dec 2019

Cu un sistem de operare propriu, Facebook speră ca propriul viitor să depindă mai puțin de platformele companiilor care-i sunt și concurenți.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Unele din produsele Facebook, precum Oculus și Portal, au la bază versiuni modificate de Android peste care rulează propriile servicii și aplicații.

Google, care dezvoltă Android, este în același timp și concurentul Facebook. Dincolo de răposatul Google+, cele două companii concurează pe mai multe piețe de servicii și hardware.

Din aceste considerente, Facebook ar prefera ca, în loc să depindă de felul în care Google dezvoltă Android, să folosească un sistem de operare propriu, pe care să-l modeleze după propriile priorități.

Giganții din tehnologie pun bazele unui standard comun pentru smart home CITEȘTE ȘI Giganții din tehnologie pun bazele unui standard comun pentru smart home

Trebuie să ne asigurăm că avem loc în viitor; Nu putem aștepta ca piața sau competitorii să ne păstreze locul actual, trebuie să ni-l facem singuri, a declarat Andrew Bosworth, șeful diviziei de hardware a Facebook.

Ca și Apple, Facebook lucrează la o pereche de căști de realitate augmentată. Ambele companii, conform unor surse neoficiale, ar urma să-și lanseze căștile de AR în 2023.

În plus, Facebook dezvoltă și o interfață bazată pe impulsuri neuronale pentru o viitoare pereche de căști, care să fie controlate prin comenzile directe ale creierului.

Pentru toate aceste produse hardware pe care își construiește viitorul, Facebook ar prefera să aibă propria platformă, în loc să depindă de sistemele de operare ale concurenților săi.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
oculus
portal
sistem de operare