Facebook lansează topicurile pentru secțiunea video Watch

Facebook lansează topicurile pentru secțiunea video Watch
scris 3 sep 2020

Utilizatorii Facebook vor putea urmări subiectele care îi interesează în Facebook Watch, personalizând în funcție de preferințele personale fluxul video al rețelei sociale.

Folosite de multă vreme pe alte platforme sociale, precum YouTube sau Twitter, topicurile au reprezentat până acum un element străin pentru Facebook și utilizatorii acestei rețele.

Topicurile, care permit urmărirea anumitor subiecte de interes personal, conferă utilizatorilor un anumit grad de control asupra conținutului pe care rețeaua socială îl afișează.

Facebook denunță o manipulare a Rusiei și suspendă 13 conturi și două pagini Peace Data, un fals organ de presă CITEȘTE ȘI Facebook denunță o manipulare a Rusiei și suspendă 13 conturi și două pagini Peace Data, un fals organ de presă

Rețelele sociale iau în calcul topicurile pe care utilizatorul le urmărește și populează newsfeed-ul cu postări care corespund acestora.

La fel, topicurile din Facebook Watch, care au început să apară unora dintre utilizatori, le permite acestora să aleagă subiectele de interes și să primească în feed mai mult conținut din categoriile alese.

Până acum, la fel ca în newsfeed-ul principal, Facebook afișa postările exclusiv pe baza algoritmului, care ia în calcul profilul și istoricul utilizatorilor.

Din profilul personal de la Facebook Watch, utilizatorul poate accesa topicurile disponibile în această secțiune. Topicurile sunt grupate în categorii mai mari, precum Educație, Sport, Muzică, Tehnologie etc.

Topicurile sunt foarte nișate, ceea ce este un lucru bun, permițând utilizatorului să aleagă punctual subiectele care-l interesează în loc să meargă cu o categorie generică. Topicurile pot fi un joc anume, un telefon anume sau o rasă de câini.

Este pentru prima oară când Facebook permite utilizatorilor să-și personalizeze feed-ul în acest sens și nu este exclus ca, la un moment dat, această opțiune să fie introdusă și pentru fluxul principal al rețelei sociale.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
topicuri
watch
video