Facebook lucrează la un smartwatch, cu acces direct la datele de sănătate și fitness ale utilizatorilor

Facebook lucrează la un smartwatch, cu acces direct la datele de sănătate și fitness ale utilizatorilor
scris 15 feb 2021

Cel mai nou proiect în materie de hardware al Facebook este un ceas inteligent, care i-ar putea conferi acces direct la datele de sănătate și fitness ale utilizatorilor.

Surse anonime din cadrul Facebook, citate de The Information, susțin că gigantul american lucrează în prezent la un smartwatch, care ar putea fi scos pe piață chiar anul viitor.

Smartwatch-ul Facebook va avea un set similar de facilități cu produsele actuale, urmând să ofere funcții de sănătate și fitness. Acesta va dispune de facilități de comunicare video, urmând să poată realiza chat-uri video cu dispozitivele din seriile Portal și Oculus.

Spotify le permite angajaților să lucreze de oriunde CITEȘTE ȘI Spotify le permite angajaților să lucreze de oriunde

La baza viitorului smartwatch va sta un sistem de operare bazat pe Android, care este open-source și poate fi modificat de oricine. Însă, nu se știe dacă acest sistem de operare va fi Wear OS, al celor de la Google, sau o altă variantă.

Facebook nu are un sistem de operare propriu, însă sursele citate susțin că gigantul american lucrează la unul. Astfel, există și variant ca Facebook să folosească un sistem de operare propriu, bazat pe versiunea open-source de Android.

Un smartwatch marca Facebook nu ar trebui să reprezinte o mare surpriză, Compania americană nu este la primul produs hardware, având peste 6.000 de angajați care lucrează la diverse proiecte de acest gen.

În 2019, Facebook a cumpărat CTRL-Labs, un startup care dezvolta interfețe wireless prin care dispozitivele erau controlate prin transpunerea în comenzi a semnalelor electrice emise de creier. O astfel de tehnologie ar putea înlocui interfețele fizice de control și ar putea da naștere unor noi tipuri de dispozitive.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
smartwatch
android