Facebook șterge mesaje publicitare ale lui Trump, deghizate în mesaje oficiale în favoarea recensământului

Facebook șterge mesaje publicitare ale lui Trump, deghizate în mesaje oficiale în favoarea recensământului
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 mar 2020

Facebook a retras o publicitate a președintelui american Donald Trump - care semăna cu un mesaj oficial în favoarea recensământului, relansând astfel agitata dezbatere americană cu privire la anunțuri cu caracter politic pe rețele de socializare, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
SARTO: atelierul autentic care împărtășește secretul alegerii costumului perfect CITEȘTE ȘI SARTO: atelierul autentic care împărtășește secretul alegerii costumului perfect

Aceste mesaje sponsorizate încurajau utilizatorii Facebook ”să participe la recensământul oficial din 2020 pentru circumscripții” și îi redicrecționau către... site-ul de campanie al miliardarului scrie News.ro.

Google va indexa toate site-urile pornind de la versiunea mobilă a acestora CITEȘTE ȘI Google va indexa toate site-urile pornind de la versiunea mobilă a acestora

”Tocmai am primit un e-mail de la Facebook care spune că va retrage publicități înșelătoare ale lui Trump”, a anunțat joi pe Twitter Vanita Gupta, președinta unei coaliții de ONG-uri de apărarea drepturilor omului, Leadership Conference on Civil and Human Rights.

”Chiar dacă suntem mulțumiți că Facebook a pus capăt tentativei lui Donald Trump de a semăna confuzie cu privire la modul în care și când să se participe la recensământul din 2020, este deranjant că publicitățile nu au fost șterse imediat”, a comentat într-un comunicat Vanita Gupta.

Facebook nu a reacționat imediat la solicitările AFP.

Societatea lui Mark Zuckerberg își anunța în decembrie intenția de a împiedica orice amestec în procesul recensământului din Statele Unite, incluisv din partea liderilor politici, de obicei scutiți de măsurile luptei împotriva dezinformării ale gigantului rețelelor de socializare.

”Trebuie să contribuim la asigurarea fiabilității recensământului, care este esențială în distribuirea fondurilor federale, în proporționalitatea reprezentanților electorali și în buna funcționare a democrației”, subliniau atunci Kevin Martin și Samidh Chakrabarti, doi reprezentanți ai Facebook.

Persoanele care dădeau clic pe aceste publicități ale lui Trump se trezeau în fața unui sondaj în care erau întrebați care este părerea lor despre președintele american, ce vârstă au, numele și informații de contact.

Ei erau îndemnați apoi să facă o donație.

Președinta democrată a Camerei Reprezentanților Nancy Pelosi a atacat joi Facebook, în timp ce mesajele publicitare erau încă online.

”Este, din partea Facebook, un amestec inacceptabil în recensământ”, a denunțat ea.

ANALIZĂ PROFIT TV Investitorii rămân reticenți la măsurile de stimulare ale băncilor centrale, FMI, BM, Chinei sau SUA CITEȘTE ȘI ANALIZĂ PROFIT TV Investitorii rămân reticenți la măsurile de stimulare ale băncilor centrale, FMI, BM, Chinei sau SUA

Facebook este acuzată de numeroși democrați de favorizarea președintelui și republicanilor prin autorizarea unor publicități cu caracter politic - mincinos sau nu -, în timp ce toate celelalte conținuturi sunt supuse unor măsuri în lupta împotriva dezinformării ale platformei.

Rețeaua de socializare dominantă retrage conținuturile personalităților politice doar dacă acestea se amestecă în procesele democratice - unde, când și cum să se voteze, recensământ, între altele.

Twitter a optat, în schimb, să interzică toate publicitățile cu caracter politic.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
donald trump