Facebook va bloca reclamele care descurajează oamenii să se vaccineze

Facebook va bloca reclamele care descurajează oamenii să se vaccineze
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 oct 2020

Facebook va începe să blocheze reclamele care descurajează în mod explicit oamenii să se vaccineze, potrivit celei mai mari rețele de socializare din lume, care a mai anunțat o nouă campanie de informare pentru vaccinarea împotriva gripei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Reclamele care susțin sau se opun legislației sau politicilor guvernamentale referitoare la vaccinuri, inclusiv pentru un vaccin destinat Covid-19, vor fi permise în continuare, a anunțat compania într-o postare pe blog. Noua politică va fi implementată în următoarele câteva zile, scrie News.ro.

Vlad Ștefan Stoica, fost șef al Cancelariei premierului Ponta, este noul șef al ANCOM, după demisia lui Grindeanu CITEȘTE ȘI Vlad Ștefan Stoica, fost șef al Cancelariei premierului Ponta, este noul șef al ANCOM, după demisia lui Grindeanu

Facebook, care are 2,7 miliarde de utilizatori activi zilnici, a fost presată de parlamentari și de grupuri din domeniul sănătății să combată conținutul anti-vaccinare și dezinformările de pe platforma sa. Compania a afirmat că, deși un vaccin pentru Covid-19 nu va fi disponibil pentru ceva timp, pandemia a scos în evidență importanța unui comportament preventiv în domeniul sănătății.

Prevederile anterioare ale Facebook interziceau reclamele care conțineau dezinformări legate de vaccinuri, dar permiteau reclame care se opuneau vaccinurilor, dacă acestea nu conțineau afirmații false.

Facebook  va începe din această săptămână să direcționeze utilizatorii către informații despre vaccinul pentru gripă și modul în care poate fi obținut, potrivit directorului pentru sănătate al companiei, Kang-Xing Jin, și directorului pentru managementul de produs, Rob Leathern.

Facebook colaborează cu parteneri din domeniul sănătății precum Organizația Mondială a Sănătății și UNICEF pentru campanii destinate creșterii ratelor de imunizare, au precizat cei doi într-o postare pe blog.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
vaccin