Facebook va lansa anul viitor un satelit care oferă acces la internet în țările sărace din Africa

Facebook va lansa anul viitor un satelit care oferă acces la internet în țările sărace din Africa
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 6 oct 2015

Facebook intenționează să lanseze anul viitor un satelit, care să permită accesul la internet al comunităților din regiunile izolate din Africa, potrivit unui anunț făcut de Mark Zuckerberg, cofondatorul companiei, pe pagina personală.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Satelitul se va numi AMOS-6 și va oferi acoperire în mai multe zone din Africa Subsahariană.

"În ultimul an, Facebook a căutat metode de utlizare a sateliților și vehiculelor aeriene pentru a oferi acces la internet", a spus Zuckerberg.

Acțiunea va fi realizată în parteneriat cu firma Eutelsat și face parte din proiectul caritabil al Facebook, Internet.org,  care urmărește să ofere acces la mediul online, la tarife accesibile, în zonele sărace ale lumii, unde rețelele de internet sunt aproape inexistente, scrie The Guardian.

Proiectul Internet.org a fost criticat în unele țări în curs de dezvoltare, în special în India, unde comunitatea oamenilor de afaceri susține că astfel de acțiuni oferă companiei Facebook un avantaj pe piețele în curs de dezvoltare.

viewscnt
Afla mai multe despre
africa
facebook
satelit
amos-6
mark zuckerberg