Facebook va lansa un filtru pentru știri false în Germania

Facebook va lansa un filtru pentru știri false în Germania
scris 16 ian 2017

Utilizatorii germani de Facebook vor beneficia de un instrument care verifică acuratețea datelor din articolele postate pe rețeaua socială, în scopul filtrării știrilor false.

Conform publicației The Financial Times, Facebook va lansa foarte curând în Germania un așa-numit filtru de știri false - un algoritm care are rolul de a detecta articolele care conțin date fabricate și a le separa de restul conținutului.

Germania este prima țară europeană în care Facebook va folosi un astfel de filtru, după Statele Unite, unde același instrument a fost lansat în urmă cu numai o lună.

O breșă de securitate permite companiei Facebook să consulte mesajele criptate de pe WhatsApp CITEȘTE ȘI O breșă de securitate permite companiei Facebook să consulte mesajele criptate de pe WhatsApp

Epopeea știrilor false a luat amploare după alegerile din Statele Unite, când s-a constat că un număr mare de articole postate pe Facebook erau false și au influențat alegătorii.

Politicienii germani se tem că același lucru s-ar putea întâmpla în Germania, țară în care vor avea loc alegeri anul acesta, și au avertizat Facebook că ar putea fi sancționată pentru răspândirea știrilor false. În acest scop, Facebook ar urma să fie reglementată ca o companie de media.

Guvernul german a început oficial lupta împotriva știrilor false săptămâna trecută, când a deschis o investigație împotriva publicației Breitbart, care a publicat un material conform căruia un mafiot ar fi dat foc unei biserici în ajunul anului nou.

VIDEO Google adaugă posibilitatea comandării mașinilor Uber direct din Google Maps CITEȘTE ȘI VIDEO Google adaugă posibilitatea comandării mașinilor Uber direct din Google Maps

Știrile raportate de utilizatori ca false vor fi trimise de Facebook pentru analiză organizației non-profit Correctiv, organizație care are sediul în Berlin.

O știre apreciată ca fiind falsă va fi afișată împreună cu eticheta “disputată” pentru a avertiza utilizatorii înainte ca aceștia să-i dea share. De asemenea, posturile care primesc această etichetă vor ranka mult mai jos în feed-ul Facebook.

Un reprezentant Facebook a declarat pentru The Financial Times că urmează ca filtrul de știri false să fie lansat și în alte țări, fără a da detalii în acest sens.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
germania