Facebook va lua măsuri împotriva informațiilor false răspândite prin intermediul WhatsApp

Facebook va lua măsuri împotriva informațiilor false răspândite prin intermediul WhatsApp
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 17 ian 2018

WhatsApp își va avertiza utilizatorii când sunt victime ale unei campanii de dezinformare desfășurate în masă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Inginerii WhatsApp testează în prezent un sistem de detectare și avertizare a utilizatorilor cu privire la mesajele de tip spam, care conțin informații de natură să creeze panică.

Mesajele de tipul „dă mai departe să afle și alții” nu sunt o noutate în mediul digital. Însă, răspândirea unor informații false prin intermediul unei baze enorme de utilizatori, cum este cazul WhatsApp, poate avea consecințe grave.

Drept urmare, cei ce la WhatsApp încearcă să limiteze impactul acestui tip de mesaje răspândite în cadrul propriei rețele. Utilizatorii vor fi avertizați când sunt pe cale să devină victimele unei astfel de campanii.

VIDEO 10 ani de când Steve Jobs a prezentat primul MacBook Air CITEȘTE ȘI VIDEO 10 ani de când Steve Jobs a prezentat primul MacBook Air

Astfel, conform notificărilor observate deja de un număr limitat de utilizatori, când primesc sau sunt pe cale să trimită mai departe un mesaj care a circulat deja pe la un număr semnificativ de persoane, utilizatorii WhatsApp vor fi atenționați.

Deși pot părea inofensive și ușor de depistat, acest gen de mesaje au arătat deja cât de periculoase pot fi.

Șapte persoane au murit în luna mai a anului trecut în India, după ce un astfel de mesaj propagat prin WhatsApp a creat isterie în rândul populației cu privire la presupuși răpitori de copii.

Facebook, care deține WhatsApp, nu este la prima încercare de a limita impactul știrilor false trimise prin intermediul WhatsApp. Anul trecut, compania americană a cumpărat reclame în ziare, atât în India, cât și în Europa, pentru învăța oamenii cum să identifica știrile false.

Funcția este deocamdată testată, neexistând informații cu privire la implementarea oficială.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
whatsapp