Facebook va plăti 35 de milioane pentru închiderea unui litigiu legat de oferta sa publică inițială din 2012

Facebook va plăti 35 de milioane pentru închiderea unui litigiu legat de oferta sa publică inițială din 2012
scris 27 feb 2018

Facebook a acceptat plata a 35 de milioane de dolari pentru închiderea unui litigiu în care compania era acuzată că directorii săi au înșelat investitorii la ofeta publică inițială din 2012, transmite Bloomberg.

Compania nu a recunoscut în acord că ar fi procedat incorect. Reclamanții reuniți într-un proces colectiv, respectiv fonduri de pensii ai profesorilor din Arkansas și ai unor angajați din Fresno, California, au cerut unui judecător din Manhattan să aprobe acordul, scrie News.ro.

Investitorii au dat în judecată compania în urma ofertei publice inițiale, susținând că Facebook și directorii săi au supraestimat perspectivele referitoare la profituri și creșterea de pe piața mobilă și au exagerat valoarea acțiunilor companiei.

Noua taxare pregătită de Bruxelles pentru veniturile Google și Facebook: cotă de 1-5%, impozit raportat la locul utilizatorilor, nu la sediul companiei. Sunt vizate și Airbnb și Uber CITEȘTE ȘI Noua taxare pregătită de Bruxelles pentru veniturile Google și Facebook: cotă de 1-5%, impozit raportat la locul utilizatorilor, nu la sediul companiei. Sunt vizate și Airbnb și Uber

”Credem că rezolvarea acestui caz este în interesul companiei și al acționarilor”, a declarat Sandeep Solanki, consilier general asociat al Facebook.

Reclamanții au afirmat într-o notă adresată membrilor lor că au acceptat închiderea litigiului pentru o sumă substanțială în numerar.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
litigiu