Facebook va plăti pentru știri în Franța

Facebook va plăti pentru știri în Franța
scris 22 oct 2021

Gigantul american a ajuns la o înțelegere cu cea mai mare asociație de presă din Franța, în urma căreia a fost de acord să plătească pentru a știrile postate în cadrul propriei platforme sociale.

După luni de negocieri, Facebook și APIG (l’Alliance de la presse d’information générale) au ajuns la un numitor comun, care presupune ca firma americană să plătească o anumită sumă de bani membrilor asociației franceze.

Valoarea sumei nu a fost anunțată, iar Facebook refuză să răspundă întrebărilor pe acest subiect. Cel mai probabil, informația este protejată de o clauză specială.

Jack Dorsey dă de pământ cu „metaversul” plănuit de Mark Zuckerberg CITEȘTE ȘI Jack Dorsey dă de pământ cu „metaversul” plănuit de Mark Zuckerberg

Facebook spune că va investi cel puțin un miliard de dolari în următorii trei ani pentru sprijinirea companiilor de presă, însă această promisiune nu se referă doar la Franța.

Acordul și banii nu vin din bunăvoința Facebook, care, nu mai departe de începutul acestui an, a ales să blocheze temporar toate știrile în Australia, ca un instrument de negociere în forță cu autoritățile și presa de acolo.

Cel mai probabil, Facebook a fost nevoită să accepte acest acord, în urma presiunilor și a noilor reglementări legislative europene privind drepturile de autor.

Acordul cu Facebook, pentru presa din Franța vine după ce, la începutul anului, a ajuns la o înțelegere similară și cu Google. Între timp, acordul cu Google a ajuns a fi criticat pentru împărțirea injustă a banilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
știri
franța