Fintech-ul Capex.com, fondat de Octavian Pătrașcu, negociază mai multe achiziții; compania va atrage o nouă rundă de finanțare și va deschide birouri în Europa și America Latină

Fintech-ul Capex.com, fondat de Octavian Pătrașcu, negociază mai multe achiziții; compania va atrage o nouă rundă de finanțare și va deschide birouri în Europa și America Latină
Emil Popescu
Emil Popescu
scris 17 iun 2021

Fintech-ul Capex.com, fondat de antreprenorul român Octavian Pătrașcu, negociază achiziția mai multor companii, inclusiv un dezvoltator de software, și va lansa cel târziu anul viitor o nouă rundă de finanțare, după ce a atras până în prezent un total de 31 de milioane de dolari. Startup-ul și-a propus totodată să deschidă birouri în Italia, Cehia și mai multe sucursale în zona Americii Latine, începând cu Mexic.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Având un plan de afaceri bine pus la punct pentru anul acesta, ne uităm pentru anul viitor sau, în funcție de oportunitățile de pe piața de Mergers & Acquisitions, chiar mai repede, pentru o nouă rundă de finanțare”, a declarat Octavian Pătrașcu pentru Profit.ro.

În prezent, Capex.com - o platformă de tranzacționare pentru instrumente financiare bazate pe contracte pentru diferență (CFD-uri) – este în proces de due diligence cu mai multe companii pentru achiziții strategice.

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

“Una dintre acestea este o companie de developement software din regiune care are 40 de developeri cu experiență”, a spus Pătrașcu.

Capex.com este prezentă cu birouri în Europa (Cipru, România,Madrid), UAE (Abu Dhabi și Dubai), Asia (Vietnam) și în sudul Africii. Urmează noi sucursale în Italia, Cehia și în zona Americii Latine, unde platforma va deschide mai multe birouri, începând cu Mexic.

Pe lângă aceste locații, acoperite cu prezență fizică, foarte mulți angajați lucrează remote.

În prezent, compania are 250 de angajați și vrea să angajeze încă 40, în următoarele trei luni.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Capex.com a anunțat miercuri că a atras 21 de milioane de dolari, într-o nouă rundă de finanțare.

Pătrașcu a afirmat că banii vin de la investitori family office, individuali, venture capitals și nu numai, iar runda a fost posibilă cu ajutorul unui sindicat condus de Growth Box și Moore & Moore Investments.

“Fondurile vor fi pentru creșterea produsului tehnologic, în care dorim să îmbunătățim experiența user-ului, automatizarea proceselor, cu scopul de democratizare a accesului la piețele financiare și nu numai”, mai spune fondatorul platformei.

Anterior, Capex.com a atras finanțări de încă 10 milioane de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
capex
octavian pătrașcu