Fondul de investiții ACP a reluat discuțiile cu Deutsche Telekom pentru cumpărarea Telekom România Mobile. A doua încercare, cu noi documente

Fondul de investiții ACP a reluat discuțiile cu Deutsche Telekom pentru cumpărarea Telekom România Mobile. A doua încercare, cu noi documente
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 6 mar 2023

Fondul de investiții ACP a reluat discuțiile cu Deutsche Telekom pentru cumpărarea Telekom România Mobile, revenind cu noi documente la autoritățile române după ce la prima tentativă i-au fost cerute acte suplimentare, au declarat pentru Profit.ro surse autorizate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Reprezentanții fondului au încercat și anterior să încheie tranzacția, dar Consiliul Concurenței le-a cerut la acel moment documente suplimentare.

ULTIMA ORĂ TikTok, spre restricționare și în România. Mesaje Ciucă și Ciolacu CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ TikTok, spre restricționare și în România. Mesaje Ciucă și Ciolacu

"Au fost mai multe discuții, la acest moment procedura nu este avansată, documentele sunt în analiză", precizează sursele.

Orange Romania, liderul local al pieței de telecomunicații, a devenit recent acționar direct la fostul Telekom Romania Communications, în prezent Orange Romania Communications, în urma finalizării fuziunii companiei cu Orange Oro Holding, societate înregistrată în Cipru.

Orange Oro Holding a fost un vehicul creat de către grupul francez Orange pentru preluarea acțiunilor deținute de grupul elen OTE la fostul Telekom Romania Communications, respectiv 54,01% din capitalul social al operatorului de telecomunicații fixe.

În noiembrie 2021, Telekom Romania Communications și Orange au ajuns la o înțelegere pentru preluarea operațiunilor aferente rețelelor fixe de către grupul francez, fiind astfel confirmate informațiile anunțate de Profit.ro.

FOTO Nokia a lansat Nokia G22, pe care îl prezintă ca având \ CITEȘTE ȘI FOTO Nokia a lansat Nokia G22, pe care îl prezintă ca având "funcția de reparabilitate inclusă". Prețul pentru România

Prețul de achiziție, de 295,6 milioane euro - sau 268 milioane euro fără datorii – a oferit companiei preluate o valoare implicită de 497 milioane de euro.

Ulterior, grupul francez Orange a cerut o rambursare parțială din costul achiziției rețelelor fixe ale grupului Telekom România, de anul trecut, urmărind o reducere de 24 de milioane de euro.

În urma fuziunii, Orange Romania Communications este controlată acum de Orange Romania - 54,01% și Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) - 45,99%.

CONFIRMARE Capitalul Orange România Communications - majorat cu valoarea mai multor terenuri ale statului CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Capitalul Orange România Communications - majorat cu valoarea mai multor terenuri ale statului

Profit.ro a anunțat, în ianuarie, că MCID a primit două oferte pentru furnizarea de servicii de consultanță și de informare juridică în procesul de fuziune dintre Orange Romania Communications și Orange Romania, în scopul elaborării unei strategii de răspuns și de identificare a opțiunilor pe care le are în calitate de acționar minoritar semnificativ, astfel încât să își protejeze interesele și să maximizeze rezultatele obținute în urma procesului de integrare și fuziune.

Ofertele au fost depuse de asocierile formate din Toncescu și Asociații SPRL (lider), KPMG Tax și KPMG Advisory, respectiv Stratulat Albulescu SPRL (lider), Valorem Management Consulting și Arthur D. Little.

Contractul a fost estimat la 4 milioane de lei (fără TVA) și se va încheia la 31 decembrie 2023, potrivit informațiilor MCID.

Orange România este controlată de Atlas Services Belgium - 99,2% și Radcom Inv - 0,8%. Asociații Radcom Inv sunt Liliana Monica Dogaru - 50% și Computerland Romania - 50%, societate deținută integral de omul de afaceri Nicolae Badea.

Grupul ACP, bazat în Viena, este prezent în regiune de 20 de ani și în România din 2007. Este printre primele fonduri de strategii multiple din regiune, în contextul în care piața este dominată de fondurile de tip private equity.

Grupul Accession Capital Partners (ACP), care a contribuit la dezvoltarea unor afaceri precum Euroins, Amethyst și Carpatina, a lansat în vara anului trecut un nou fond de investiții.

În România, ACP a furnizat capital de extindere companiei Amethyst pentru dezvoltarea unei rețele de 20 de centre de radioterapie, a asistat Carpatina în achiziția Herculane Water și a finanțat dezvoltarea fabricii Pet Star Holding din Slobozia, cel mai mare producător de preforme PET din zona Balcanilor.

Fondul de investiții sprijină financiar și expansiunea companiei de asigurări Euroins din Bulgaria. Grupul a investit, prin 4 fonduri, peste 800 de milioane de euro în 57 de afaceri din Europa Centrală și de Est.

viewscnt
Afla mai multe despre
telekom
orange romania
fuziune
telekom romania