Elon Musk, care a cofinanțat compania din spatele ChatGPT: Inteligența artificială este unul dintre cele mai mari riscuri pentru civilizație

Elon Musk, care a cofinanțat compania din spatele ChatGPT: Inteligența artificială este unul dintre cele mai mari riscuri pentru civilizație
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 feb 2023

ChatGPT arată că inteligența artificială a devenit incredibil de avansată și că este ceva pentru care ar trebui să ne îngrijorăm cu toții, potrivit miliardarului Elon Musk, care a spus că ”Unul dintre cele mai mari riscuri pentru viitorul civilizației este inteligența artificială”, relatează CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Musk a făcut această declarația participanților la Summitul Guvernamental Mondial din Dubai, la scurt timp după ce a menționat dezvoltarea ChatGPT, scrie News.ro.

Fost ofițer SRI, cu peste 12 ani de activitate la Fisc, numit de Ciucă la Autoritatea care va administra cloud-ul guvernamental CITEȘTE ȘI Fost ofițer SRI, cu peste 12 ani de activitate la Fisc, numit de Ciucă la Autoritatea care va administra cloud-ul guvernamental

”Este atât pozitivă, cât și negativă și are o mare, mare perspectivă, o mare capacitate”, a spus Musk.

Dar, el a subliniat că ”odată cu asta vine un mare pericol”.

Șeful  companiilor Tesla, SpaceX și Twitter a fost întrebat despre cum vede el dezvoltarea tehnologiei peste 10 ani.

Musk este cofondatorul OpenAI, startup-ul american care a dezvoltat ChatGPT, un așa-numit instrument AI generativ care returnează răspunsuri asemănătoare celor umane, la solicitările utilizatorilor.

ChatGPT este o formă avansată de AI, alimentată de un model larg de limbaj numit GPT-3. Este programat să înțeleagă limbajul uman și să genereze răspunsuri bazate pe corpuri uriașe de date.

ChatGPT ”a ilustrat oamenilor cât de avansată a devenit AI. AI a avansat de ceva vreme. Pur și simplu nu avea o interfață de utilizator care să fie accesibilă pentru majoritatea oamenilor”, potrivit lui Musk.

În timp ce mașinile, avioanele și medicamentele trebuie să respecte standardele de siguranță ale autorităților de reglementare, AI nu are încă reguli sau reglementări care să-i țină sub control dezvoltarea, a adăugat el.

”Cred că trebuie să reglementăm siguranța AI, sincer. Este, cred, de fapt un risc mai mare pentru societate decât mașinile, avioanele sau medicamentele”, a spus Musk.

Reglementarea ”poate încetini puțin AI, dar cred că și asta ar putea fi un lucru bun”, a adăugat Musk.

Miliardarul a avertizat de mult despre pericolele dezvoltării neîngrădite ale AI. El a spus odată că inteligența artificială este ”mult mai periculoasă” decât focoasele nucleare.

Cuvintele sale au mai multă greutate astăzi, deoarece ascensiunea ChatGPT amenință să răstoarne piața muncii cu o scriere mai avansată, mai umană.

Musk a părăsit consiliul de administrație al OpenAI în 2018 și nu mai deține niciun pachet de acțiuni în companie.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
inteligența artificială