FOTO Apple Maps va avea funcție de raportare a incidentelor

FOTO Apple Maps va avea funcție de raportare a incidentelor
scris 10 feb 2021

Aplicația de hărți și ghidare dezvoltată de Apple va oferi, în curând, o facilitate de raportare a accidentelor și a altor evenimente de pe traseu, similară celei popularizate de Waze.

În versiunea beta de iOS 14.5, a apărut o nouă funcție disponibilă în Apple Maps, care permite utilizatorilor să raporteze evenimentele de pe traseu și pe baza cărora aplicația ar urma să-și avertizeze, la rândul ei, utilizatorii, în cazul în care aceștia se apropie de unul din evenimentele raportate.

Vor exista trei moduri de raportare pe care utilizatorii le vor avea la dispoziție. Alături de butoanele de pe ecran, aceștia pot adăuga rapoarte prin comenzi vocale date prin Siri sau folosind CarPlay.

Apple va permite alegerea aplicației implicite pentru streaming de muzică CITEȘTE ȘI Apple va permite alegerea aplicației implicite pentru streaming de muzică

Noua funcție a Apple Maps le este cunoscută utilizatorilor din Waze și chiar din Google Maps, care a început să ofere o facilitate similară încă din aprilie 2019. Oricum, și Waze este deținut de Google.

Varianta Apple, cel puțin în această primă iterație, este mai săracă în ceea ce privește tipul incidentelor ce pot fi raportate. În acest moment, există doar trei tipuri de incidente ce pot fi raportate: accidente, radare și pericole. Până vor fi adăugate alte tipuri de raportări, utilizatorii vor putea folosi categoria pericole pentru orice eveniment care nu este accident sau cameră radar (gropi, lucrări, obstacole etc.).

Funcția de raportare a Apple Maps va fi disponibilă în iOS 14.5, update care nu are o dată oficială de lansare, dar care pare să fie la doar câteva săptămâni distanță.

FOTO Apple Maps va avea funcție de raportare a incidentelor

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
maps
raportari
accidente
radar