FOTO Facebook Messenger lansează oficial modul întunecat

FOTO Facebook Messenger lansează oficial modul întunecat
scris 16 apr 2019

Pe parcursul următoarelor săptămâni, toți utilizatorii aplicației Facebook Messenger vor putea activa noul mod întunecat pentru a economisi energie sau a citi mai ușor mesajele.

După ce la începutul lunii martie, Facebook a adăugat un mod întunecat secret în Messenger, care putea fi activat doar prin folosirea unui anumit emoji, noua facilitate este acum lansată oficial și devine disponibilă pentru întreaga bază de utilizatori.

Nici acum modul întunecat nu va fi activat în mod implicit, fiind vorba de o opțiune pe care nu toți utilizatorii o preferă. Acesta trebuie activat manual din cadrul meniului de configurare ce poate fi accesat prin intermediul pozei de profil.

Prin activarea modului întunecat, fundalul aplicației cu 1,3 miliarde de utilizatori devine negru, iar textul alb. Tema coloristică va fi folosită în toate secțiunile, de la fereastra conversației, până la lista de contacte.

Tarifele pentru convorbirile din România către statele din interiorul SEE - plafonate CITEȘTE ȘI Tarifele pentru convorbirile din România către statele din interiorul SEE - plafonate

Folosirea modului întunecat poate avea două motivații distincte. Pe de o parte, există oameni care îl preferă pur și simplu din considerente estetice.

Pe de altă parte, modul întunecat are un rol practic cât se poate de concret. Folosirea culorilor închise, de preferat chiar negrul, duce în cazul ecranelor OLED la un consum semnificativ redus în comparație cu fundalul alb.

Ecranele OLED țin închiși pixeli atunci când trebuie să afișeze negru - de aici consumul redus de energie.

Modul întunecat va fi una din temele software de bază ale acestui an și ale anului viitor. Tot mai multe aplicații vor primi din partea dezvoltatorilor o astfel de interfață, tocmai datorită economiei de energie care se realizează astfel.

Următoarea aplicație Facebook care va primit un mod întunecat va fi WhatsApp. Facilitatea este deja în teste, ceea ce poate însemna că este o chestiune de săptămâni până când și WhatsApp va oferi un mod întunecat.

FOTO Facebook Messenger lansează oficial modul întunecat

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
messenger
dark mode