Doi români au fost găsiți vinovați în SUA de infracțiuni cibernetice care au implicat sute de mii de PC-uri

Doi români au fost găsiți vinovați în SUA de infracțiuni cibernetice care au implicat sute de mii de PC-uri
scris 16 apr 2019

Radu Miclăuș și Bogdan Nicolescu au fost găsiți vinovați în Statele Unite, de un juriu federal, la 21 de capete de acuzații care gravitează în jurul furtului datelor de pe cardurile de credit și al informațiilor personale.

Cei doi români sunt acuzați că ar fi infectat cu malware peste 400.000 de computere, majoritatea din Statele Unite. Malware-ul care a fost creat în 2007 a stat la baza unei scheme complexe pentru acea vreme.

Acesta infecta calculatoarele în urma deschiderii unor atașamente la mail-uri și prin injectarea unor false site-uri oficiale, care păcăleau utilizatorii că reprezintă diferite autorități (Fiscul American, Western Union etc.).

În urma infectării, erau furate date financiare și informații personale folosite tot pentru furt, se minau în fundal monede virtuale și era accesată agenda de contacte în vederea infectării și a altor computere.

Reforma copyright a depășit și ultimul obstacol: statele UE au votat în favoarea Directivei care schimbă regulile în online CITEȘTE ȘI Reforma copyright a depășit și ultimul obstacol: statele UE au votat în favoarea Directivei care schimbă regulile în online

Malware-ul oprea soluțiile antivirus instalate și chiar bloca accesul la site-urile oficiale ale poliției și a altor instituții federale de protecție.

Cei doi români, care conform Departamentului de Justiție ar fi furat astfel milioane de dolari, își vor auzi sentința finală pe 14 august.

Cei doi au fost găsiți vinovați la 21 de capete de acuzare, printre care fraudă, furt de identitate, spălare de bani și trafic de mărci contrafăcute.

viewscnt
Afla mai multe despre
romani
malware
furt
carduri