Gigantul american H&P a avut în 2023, în România, afaceri de 511 milioane lei, în scădere ușoară de la 536 milioane lei în 2022, și un profit net de 13,6 milioane lei, de la 28,8 milioane lei în anul precedent.
Numărul de angajați a urcat la 1.502, de la 1.459 persoane, relevă datele analizate de Profit.ro.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Potențialul de creștere al pieței IT din România este de circa 5%, a transmis recent, la București, Martin Moser, Regional Managing Director și VP pentru Hewlett Packard Enterprise în Europa Centrală.
"Cred că România, în pofida pandemiei și a războiului din apropierea graniței, are potențialul atingerii pe piața IT a unui ritm de creștere de aproximativ 5%, ceea ce este o creștere uriașă. Văd un potențial major pentru piața IT din România deoarece multe firme nu pot rezista pe piață fără echipamente IT sau fără un centru de date. O creștere a pieței IT înseamnă, de obicei, că alte lucruri cresc odată cu ea", a afirmat Moser.
HP va investi în România în zonele vânzărilor și suportului tehnic pentru a putea susține viitoarea creștere a activității generată de avansul pieței IT, care se va vedea din toamna acestui an.
"Un alt atuu al României este suma prevăzută pentru proiecte IT prin Planul Național de Redresare și Reziliență, respectiv 6 miliarde de euro, suma fiind mai mare comparativ cu alte state din zonă", a spus Moser, la care se adaugă pregătirea bună a specialiștilor din zona IT.
CITEȘTE ȘI Procesul de portare a unui număr de telefon se poate anula cu minimum 24 de ore înainte de finalizarea proceduriiReprezentantul HP a arătat că Executivul de la București pune un accent deosebit pe transformarea digitală. "Aceasta este zona din România care poate progresa cel mai mult", a spus Moser.
Sectorul IMM va fi cel mai important segment de clienți vizat de HP.
CITEȘTE ȘI Fără permisiune - Marile companii de AI și-au antrenat modelele lingvistice cu transcrierile filmărilor de pe YouTube"Marile corporații, așa cum am spus, sunt legate într-un ecosistem mai mare și fac deja multă transformare digitală. Creșterea va veni din zona IMM și sectorul public", punctează reprezentantul companiei.
El a adăugat că modelul de business al HP este prin parteneri, care în România generează mai mult de 75% din vânzările companiei.
CITEȘTE ȘI Google și Samsung au amânat lansarea căștii comune de realitate mixtă"Acești parteneri ajută fiecare companie să înțeleagă ceea ce le oferim și le personalizăm soluțiile noastre în funcție de cerințele fiecărui client, de specificul activității fiecăruia", a explicat Moser.