FOTO În Windows 10 dispozitivele USB pot fi deconectate și fără funcția “safely remove”

FOTO În Windows 10 dispozitivele USB pot fi deconectate și fără funcția “safely remove”
scris 9 apr 2019

Microsoft a schimbat modul în care unitățile externe conectate prin USB sunt gestionate de sistemul de operare, eliminând necesitatea folosirii opțiunii “safely remove” înainte de a deconecta un astfel de dispozitiv de la PC.

După mulți ani în care Windows citea și scria în continuu pe dispozitivele USB conectate la calculator, ceea ce putea duce la defectarea stick-urilor deconectate fizic fără activarea opțiunii “safely remove”, compania americană a decis să modifice această funcționalitate.

Astfel, în Windows 10 un dispozitiv conectat la PC prin USB poate fi deconectat fizic oricând fără a mai apela la opțiunea “safely remove”. Singura excepție o constituie în continuare cazul în care utilizatorul copiază fișiere de pe stick.

Autoritatea de protecție a datelor din UE investighează dacă Comisia Europeană și alte instituții respectă regulile în acordurile cu Microsoft CITEȘTE ȘI Autoritatea de protecție a datelor din UE investighează dacă Comisia Europeană și alte instituții respectă regulile în acordurile cu Microsoft

Modificare a fost adusă încă din luna octombrie a anului trecut, prin update-ul cu numărul 1809, însă este abia acum comunicată de oficialii Microsoft.

Windows 10 include două moduri diferite de gestionare a dispozitivelor pe USB: "Quick removal" și "Better performance". Primul este cel în care dispozitivele pot fi deconectate fără “safely remove” și este activat în mod implicit.

Al doilea facilitează funcționarea la o viteză mai mare a conexiunilor USB dar este necesară folosirea funcției “safely remove” înainte de deconectarea fizică. Aceasta poate fi activată manual din “Disk Management”.

FOTO În Windows 10 dispozitivele USB pot fi deconectate și fără funcția “safely remove”

viewscnt
Afla mai multe despre
windows 10
microsoft
usb