FOTO LG prezintă un nou tip de ecran pliabil

FOTO LG prezintă un nou tip de ecran pliabil
scris 9 sep 2021

LG, compania coreeană care a ieșit recent de pe piața smartphone-urilor, a creat un ecran pliabil mai rezistent și, în același timp, mai flexibil decât cele actuale.

LG a prezentat un nou ecran maleabil, care poate fi folosit în dispozitivelor pliabile. Noul ecran este rezistent ca sticla, dar la fel de maleabil ca plasticul, promit cei de la LG.

Conform producătorului, tehnologiile folosite în crearea acestui nou tip de ecran vor ajuta produsele pliabile să fie mai rezistente și mai durabile în timp.

Samsung a creat un senzor foto pentru smartphone-uri de 200MP CITEȘTE ȘI Samsung a creat un senzor foto pentru smartphone-uri de 200MP

“Real Folding Window”, cum a fost numit, folosește o rășină polimerică termoplastică transparentă, peste care a fost aplicat, pe ambele părți, un strat de câțiva milimetri dintr-un material nou, special dezvoltat în acest sens.

Noul tip de ecran pliabil, conform LG, vine cu mai multe avantaje față de tehnologia actuală. În primul rând, acesta ar trebui să reziste unui ciclu de 200.000 de plieri.

În al doilea rând, în urma plieri nu s-ar crea cute. În fine, poate cel mai important pentru producătorii de dispozitive pliabile, noul ecran va permite plierea în ambele direcții.

FOTO LG prezintă un nou tip de ecran pliabil

Această caracteristică din urmă este deosebit de importantă și deschide drumul unor dispozitive pliabile mult mai practice. Spre exemplu, un smartphone ar putea fi pliat spre exterior pentru a fi folosit și spre interior pentru a fi împăturit și transportat mai ușor.

Producția în masă va începe anul viitor, iar LG va începe să vândă “Real Folding Window” din 2023. Primele dispozitive care vor putea folosi acest nou ecran pliabil vor fi smartphone-urile.

viewscnt
Afla mai multe despre
lg
ecran pliabil
smartphone