Foști responsabili a trei site-uri cu filme piratate, judecați în Spania

Foști responsabili a trei site-uri cu filme piratate, judecați în Spania
scris 9 apr 2019

Foști responsabili a trei site-uri foarte populare din lumea hispanofonă, care le permiteau internauților să vizioneze gratuit filme și seriale, vor compărea începând de luni în fața unui tribunal spaniol, aceștia riscând până la doi ani de închisoare dacă vor fi găsiți vinovați, relatează AFP.

Site-urile seriesyonkis.com, peliculasyonkis.com și videosyonkis.com au provocat un prejudiciu de peste 500 de milioane de euro deținătorilor de drepturi de autor, potrivit unei asociații a producătorilor din domeniul audiovizual, scrie Agerpres.

VIDEO În pantofi cu toc, Dăncilă a jucat ping-pong cu șeful Poliției de Frontieră CITEȘTE ȘI VIDEO În pantofi cu toc, Dăncilă a jucat ping-pong cu șeful Poliției de Frontieră

Fondatorul, identificat drept A.G de către parchetul spaniol, primea finanțare cu ajutorul publicității și site-urile sale se bucurau de o largă audiență în Spania și America Latină. În aprilie 2010, el a revândut numele de domeniu pentru suma de 610.000 de euro altor trei investitori care sunt de asemenea urmăriți în justiție.

Parchetul a ordonat închiderea site-urilor și, pentru fiecare dintre cei patru foști responsabili, o sentință de doi ani de închisoare și o amendă de aproximativ 4.000 de euro, precum și plata de despăgubiri către două societăți deținătoare de drepturi de autor și producători.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
filme piratate
site filme
filme online