FOTO Pagini false de social media îi vizează pe utilizatorii interesați să investească în criptomonede

FOTO Pagini false de social media îi vizează pe utilizatorii interesați să investească în criptomonede
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 feb 2022

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a transmis un avertisment cu privire la paginile false de social media care distribuie atacturi de tip phishing / scam ce au ca țintă utilizatorii interesați să investească în criptomonede.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Atenție la paginile false de social media care distribuie atacturi de tip phishing / scam ce au ca țintă utilizatorii interesați să investească în criptomonede”, a transmis Directoratul Național de Securitate Cibernetică, scrie News.ro

Galaxy S22 va avea în construcție plase de pește reciclate CITEȘTE ȘI Galaxy S22 va avea în construcție plase de pește reciclate

Instituția exemplifică modul în care se poate recunoaște un site fals. 

”Site-ul respectiv copiază identitatea vizuală a #Tesla, pentru a convinge potențialele victime să ofere date cu caracter personal sau financiar, sub pretextul că pot achiziționa criptomonede lansate de populara companie americană. De obicei, astfel de atacuri de tip phishing sunt lansate pe social media, prin postări sponsorizate (pe Facebook, Twitter, Instagram sau Google). În acest caz, atacatorii folosesc imaginea companiei americane și a celebrului Elon Musk pentru a pretinde că Tesla a lansat o nouă criptomonedă, tocmai pentru că acesta din urmă este extrem de vocal pe subiectul crypto”, a mai transmis instituția. 

FOTO Pagini false de social media îi vizează pe utilizatorii interesați să investească în criptomonede

Directoratul Național de Securitate Cibernetică arată că infractorii ciberentici încearcă să profite de această asociere logică, pentru a pretinde că Tesla a lansat o monedă și că va fi o investiție bună. 

”Din păcate pentru cei care cad în plasa infractorilor cibernetici, este vorba despre o capcană. Mai mult, fiind în faza premergătoare lansării oficiale, utilizatorul ar trebui să se grăbească pentru a putea achiziționa monede la un preț preferențial. Dacă o ofertă din online pare prea bună ca să fie adevărată, verificați existența acestei promoții pe canalele oficiale ale companiei respective! La o scurtă analiză se poate observa, de exemplu, că domeniul presale-ico[.]com nu aparține celor de la Tesla și a fost înregistrat acum câteva zile (5 februarie)”, a mai transmis Directoratul Național de Securitate Cibernetică. 

Alte recomandări transmise de Directoratul Național de Securitate Cibernetică: 

Fiți atenți la corectitudinea gramaticală și de exprimare a textului! Eventuale erori flagrante pot fi un indiciu că este vorba despre un posibil atac.

Evitați furnizarea de date personale, date financiare sau de autentificare, dacă vă sunt cerute explicit online, mai ales dacă vi se promite un câștig rapid! 

Raportați astfel de pagini care propagă concursuri, promoții false sau oportunități ireale de câștig. Mai multe raportări într-un timp scurt către rețeaua socială în cauză pot duce la suspendarea rapidă a paginii care propagă conținut fraudulos
.
Dacă ați oferit date financiare sau date de card în urma accesării unor astfel de link-uri pe social media, vă recomandăm să luați imediat legătura cu banca pentru blocarea cardului și monitorizarea tranzacțiilor din cont! Dacă ați suferit pagube materiale, va trebui să depuneți o plângere la Poliția Română .

FOTO Pagini false de social media îi vizează pe utilizatorii interesați să investească în criptomonede

viewscnt
Afla mai multe despre
scam
social media