FOTO Primul telefon cu cinci camere foto ar putea purta brandul Nokia

FOTO Primul telefon cu cinci camere foto ar putea purta brandul Nokia
scris 10 sep 2018

HMD, compania finlandeză care deține brandul Nokia, ar putea lansa în curând un smartphone dotat cu un sistem foto compus din nu mai puțin de 5 camere.

O imagine publicată pe internet pare să confirme o informație neoficială care circulă încă de la începutul acestui an: existența în lucru a unui telefon Nokia dotat cu 5 camere foto.

Cele 5 camere și două blițuri par a fi aranjate într-un cerc care ocupă o parte importantă a spatelui telefonului. Interesant este că acestea nu sunt ieșite în relief, ci sunt complet integrate în carcasa telefonului.

Brandul Zeiss, plasat sub ceea ce pare a fi lentila principală, arată că HMD a continuat colaborarea cu celebrul brand german și pentru această configurație foto inedită.

ANCOM propune modificarea unor prevederi legate de tariful de utilizare a spectrului CITEȘTE ȘI ANCOM propune modificarea unor prevederi legate de tariful de utilizare a spectrului

Va fi interesant de văzut în ce măsură acest sistem foto compus din 5 camere va reuși să contribuie la realizarea unor fotografii mai bune decât configurațiile actuale.

În prezent, limita pe această zonă pare să fie de 3 camere foto, o configurație pe care Huawei a folosit-o pe mult mediatizatul și controversatul P20 Pro.

Nu ar fi exclus ca setup-ul compus din 5 camere foto să permită realizarea unui zoom optic 5X, ceea ce, dacă va fi susținut și de o calitate a imaginii pe măsură, ar fi o mare realizare pentru un telefon mobil.

Informațiile actuale indică faptul că sistemul compus din 5 camere foto ar urma să fie inclus pe un viitor vârf de gamă al celor de la HMD, modelul Nokia 10.

FOTO Primul telefon cu cinci camere foto ar putea purta brandul Nokia

viewscnt
Afla mai multe despre
nokia
foto
smartphone
hmd