FOTO Sony, LG și Samsung au prezentat cele mai performante televizoare pentru 2017

FOTO Sony, LG și Samsung au prezentat cele mai performante televizoare pentru 2017
scris 5 ian 2017

Cei mai importanți producători de televizoare, LG, Samsung și Sony, au profitat de prima zi a târgului CES 2017 pentru a-și prezenta cele mai performante televizoare pe care le vor arunca pe piață în decursul acestui an.

Noul televizor flagship al celor de la LG se numește LG Signature 4K OLED W. Așa cum sugerează și numele, LG continuă bine stabilita tradiție a ecranelor OLED. “W” este prescurtarea de la Wallpaper și face trimitere la faptul că noul televizor este foarte subțire și arată ca o “imagine pusă pe perete”, cum se laudă chiar cei de la LG.

Apple va reduce producția de iPhone-uri cu circa 10% în primele trei luni din 2017 CITEȘTE ȘI Apple va reduce producția de iPhone-uri cu circa 10% în primele trei luni din 2017

Noul televizor, care folosește un panou 4K cu suport HDR, are o grosime de numai 2,55 cm. Acest lucru este valabil pentru ambele versiuni în care LG Signature 4K OLED W va fi disponibil - de 65 inch și de 77 inch.

Noul flagship stă foarte bine și la capitolul greutate. Versiunea cu diagonală de 65 de inch (165 cm) cântărește aproximativ 7,7 kilograme, ceea ce este foarte puțin pentru un televizor de această mărime.

LG Signature 4K OLED W are două componente: ecranul propriu-zis și așa-numitul soundbar - un modul separat responsabil cu sunetul. Acesta din urmă poate fi poziționat sub sau lângă televizor.

FOTO Sony, LG și Samsung au prezentat cele mai performante televizoare pentru 2017

LG susține că principala îmbunătățire a noii generații este modul dinamic în care funcționează luminozitatea. În cazul scenelor cu contrast puternic, poate fi crescută automat luminozitatea doar pentru zonele întunecate, fără a face prea luminoase restul zonelor.

La nivel software nu sunt modificări importante. LG folosește în continuare sistemul WebOS.

În pană de idei, CEO-ul Twitter cere ajutorul utilizatorilor CITEȘTE ȘI În pană de idei, CEO-ul Twitter cere ajutorul utilizatorilor

Noua gamă de top a televizoarelor Samsung pentru anul acesta include trei modele: Q7, Q8 și Q9. Q-ul din denumire este rezultatul noii tehnologii pe care panourile de pe televizoarele Samsung o folosesc.

Noile televizoare Samsung nu folosesc tradiționalul OLED, ci o tehnologie numită de Samsung QLED și de care producătorul coreean susține că oferă o imagine chiar mai bună decât OLED.

FOTO Sony, LG și Samsung au prezentat cele mai performante televizoare pentru 2017

Unul din avantajele noii tehnologii este luminozitatea superioară. Dacă modelele OLED de anul trecut ajungeau la un nivel luminos de 1.000 de niți, noile modele ating 1.500 și chiar 2.000 de niți.

Noua generație de televizoare continuă să folosească sistemul de operare Tizen, produs tot de Samsung. Versiunea de anul acesta aduce unele noutăți interesante, precum afișarea în timp real a scorurilor pentru meciurile echipelor favorite și recunoașterea melodiilor redate pe TV folosind aplicația integrată Shazam.

Huawei își va regândi cultura și stilul de afaceri, anticipând accentuarea incertitudinilor globale în 2017 CITEȘTE ȘI Huawei își va regândi cultura și stilul de afaceri, anticipând accentuarea incertitudinilor globale în 2017

Noul flagship Sony se numește XBR-A1E Bravia 4K. Așa cum ne-a obișnuit, producătorul japonez atașează unor televizoare care arată extraordinar niște nume care le fac greu de reținut și de marketat.

XBR-A1E Bravia 4K este primul televizor Sony cu ecran OLED. Cu riscul de a părea cu un an sau doi în spatele producătorilor coreeni, Sony a ales să se desprindă anul acesta de tradiționalul LCD. Însă panoul nu este produs de Sony, ci de LG.

Motorizat de un chip numit 4K HDR Processor X1m, noul flagship Sony beneficiază de toate avantajele tehnologiei OLED, de la nivelul de negru până la acuratețea culorilor.

FOTO Sony, LG și Samsung au prezentat cele mai performante televizoare pentru 2017

O abordare interesantă a celor de la Sony este legată de sunet. Noul flagship japonez nu are difuzoare tradiționale. Folosind modul în care funcționează tehnologia OLED, Sony a creat o suprafață acustică integrată direct în panou. Cu alte cuvinte, sunetul vine direct din ecran. Rămâne de văzut și ce calitate va oferi această abordare.

Spre deosebire de producătorii coreeni, care folosesc propriile sisteme de operare, Sony merge în  continuare cu Android TV. Android-ul în sine ar trebui să fie un factor important în decizia de cumpărare a utilizatorilor, oferind multe din avantajele tradiționale, incluzând aici aplicațiile și jocurile compatibile disponibile pe platforma celor de la Google.

Cei trei producători nu au anunțat prețurile și data la care noile generații de televizoare vor intra pe piața. În mod normal, acest lucru se va întâmpla în primăvară sau, cel târziu, la începutul verii.

viewscnt
Afla mai multe despre
sony
samsung
lg
televizoare