Presa sud-coreeană: Samsung va anunța, luna aceasta, cauzele riscului de explozie al telefoanelor Note 7

Presa sud-coreeană: Samsung va anunța, luna aceasta, cauzele riscului de explozie al telefoanelor Note 7
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 2 ian 2017

Samsung Electronics, cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, va anunța luna aceasta rezultatele investigației interne privind motivele pentru care mai multe telefoane Galaxy Note 7 au luat foc, ducând la retragerea modelului de pe piață, potrivit publicației sud-coreene JoongAng Ilbo, citată de Reuters. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania sud-coreeană a anunțat în octombrie că investighează motivele pentru care mai multe Galaxy Note 7 s-au supraîncălzit și au explodat. Analiștii atrag atenția că prezentarea exactă a problemelor întâmpinate Galaxy Note 7 este extrem de importantă pentru recâștigarea încrederii clienților.

Smartphone-ul Note 7 a devenit disponibil pe piață din 19 august. La finele aceleași luni, compania a oprit livrările pentru acest model, din cauza riscului de explozie.

La începutul lunii septembrie, Samsung  a anunțat că va chema în service toate cele 2,5 milioane de modele de Galaxy Note 7 vândute până atunci, pentru a remedia o problemă cu bateria, care ar fi fost cauza riscului de explozie. Totuși, chiar și după reparații, multe telefoane Note 7 au continuat să aibă probleme și, în consecință, producția modelului a fost oprită definitiv în octombrie.

Comisia Europeană acuză Facebook că a oferit informații false pentru a putea prelua WhatsApp CITEȘTE ȘI Comisia Europeană acuză Facebook că a oferit informații false pentru a putea prelua WhatsApp

În pofida dificultăților provocate de renunțarea la Galaxy Note 7, Samsung a rămas lider detașat pe piața smartphone-urilor după cel de-al treilea trimestru al anului trecut, cu vânzări de peste 72 milioane de unități, echivalentul unei cote de piață de 20%.

viewscnt
Afla mai multe despre
note 7
samsung
samsung galaxy
smartphone
investigatie
explozie