FOTO Twitter lansează o funcție "safety mode"

FOTO Twitter lansează o funcție "safety mode"
scris 2 sep 2021

Rețeaua de socializare Twitter va lansa un "safety mode" pentru a reduce "interacțiunile perturbatoare" și pentru a face conversațiile "mai sănătoase", a anunțat compania americană, care este supusă unei presiuni tot mai mari pentru a-i proteja pe utilizatori împotriva urii în mediul online, relatează AFP.

Concret, așa-numitul "safety mode" ("modul sigur") este o funcție care blochează temporar, timp de șapte zile, conturile care folosesc "limbajul potențial dăunător" cum ar fi insulte, remarci motivate pe ură sau chiar "mențiuni repetitive și nesolicitate", scrie Agerpres.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

"Autorii postărilor pe Twitter considerate dăunătoare sau nesolicitate de tehnologia noastră vor fi automat blocați, ceea ce înseamnă că ei nu vor mai putea temporar să vă urmărească contul, să vă vadă postările sau să vă trimită mesaje directe", a detaliat Twitter într-un comunicat.

Twitter a precizat că a consultat experți în securitate online, în sănătate mintală și în drepturi ale omului în procesul creării acestui instrument și a adus modificări în consecință.

FOTO Twitter lansează o funcție

Noua funcție a fost de asemenea testată în avans de un număr mic de utilizatori, fiind acordată prioritate femeilor jurnalist sau membrilor altor grupuri care ajung deseori ținta unor abuzuri.

eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace CITEȘTE ȘI eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace

La fel ca alți giganți ai rețelelor de socializare, Twitter le permite utilizatorilor să semnaleze postările pe care le consideră motivate de ură, inclusiv mesaje rasiste, homofobe și sexiste. Însă numeroși utilizatori se plâng de mult timp că lacunele din politica Twitter permit comentariilor violente și discriminatorii să rămână online în numeroase cazuri.

FOTO Twitter lansează o funcție

Platforma este dată în judecată în Franța de șase grupuri antidiscriminare care acuză compania de eșecuri "persistente" în blocarea comentariilor motivate de ură. Justiția franceză a dispus în iulie ca Twitter să comunice, în interval de două luni, documente prin care să își detalieze mijloacele de luptă împotriva urii online.

Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov CITEȘTE ȘI Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov

Anunțul făcut de Twitter survine la câteva săptămâni după ce concurentul său Instagram (filială a Facebook) a prezentat noi instrumente pentru a lupta împotriva conținuturilor abuzive și rasiste, în special în urma unei serii de comentarii motivate de ură împotriva unor fotbaliști de culoare ai echipei Angliei în timpul EURO 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
safety mode