Producătorul de jocuri pentru mobil Playtika, cu divizie în România, preia Redecor și intră pe piața de design entertainment

Producătorul de jocuri pentru mobil Playtika, cu divizie în România, preia Redecor și intră pe piața de design entertainment
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 2 sep 2021

Dezvoltatorul israelian de jocuri pentru mobil Playtika, cu operațiuni și în România, a preluat startup-ul finlandez Reworks, creatorul aplicației de design interior pentru mobil Redecor, într-o tranzacție evaluată până la 600 milioane  de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Playtika intră astfel pe segmentul aplicațiilor de design entertainment.

Fondată în 2018, Reworks este cunoscută, în special, pentru aplicația de succes Redecor, care combină elemente de design interior cu jocurile pentru mobil. În doar 18 luni de la lansare, Redecor a urcat pe locul 2 în topul aplicațiilor de design entertainment după veniturile generate de achizițiile din aplicație, acoperind 12% din vânzările e-comerț din SUA, potrivit companiilor.

Telegram a trecut de 1 miliard de instalări CITEȘTE ȘI Telegram a trecut de 1 miliard de instalări

Playtika a plătit 400 milioane de dolari în numerar pentru un pachet de 80% din acțiunile Reworks și a convenit să achite ulterior o sumă suplimentară de până la 200 milioane de dolari pentru restul acțiunilor, în funcție de rezultatul EBITDA al Reworks din 2022. 

Dacă Reworks nu își va atinge ținta privind EBITDA, Playtika va plăti 1 dolar în schimbul pachetului rămas de 20% din acțiunile companiei finlandeze.

Playtika estimează că preluarea Reworks va avea o contribuție pozitivă de aproximativ 30 milioane de dolari la veniturile companiei din 2021.

Portofoliul Playtika include jocuri precum Slotomania, House of Fun, WSOP Social, Solitaire Grand Harvest și Seriously. Compania a fost fondată în 2010, iar în prezent deține birouri în 19 țări, având peste 3.700 de angajați.

Compania israeliană, fosta divizie de jocuri online a companiei Caesars Interactive Entertainment (CIE), a fost cumpărată în 2016 de un consorțiu de investitori chinezi, într-o tranzacție de 4,4 miliarde de dolari.

În România, Playtika furnizează asistență tehnică pentru jocurile din portofoliul companiei, precum și servicii de design, marketing online și analiză date, având aproximativ 600 de angajați.

În 2019, compania israeliană a deschis un centru de cercetare și dezvoltare la București, în parteneriat cu compania americană de servicii QualiTest, în urma unei investiții de 6 milioane dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
playtika
reworks
redecor
achizitie
preluare
design entertainment
design interior
aplicatii design
jocuri sociale