FOTO Utilizatorii de Android nu sunt în siguranța pe care încearcă Google să o vândă

FOTO Utilizatorii de Android nu sunt în siguranța pe care încearcă Google să o vândă
scris 30 iul 2021

Utilizatorii de Android nu sunt în siguranța pe care încearcă Google să o vândă. Sistemul de protecție anti-malware integrat în smartphone-urile cu Android este mult mai slab decât lasă compania americană să se creadă.

Smartphone-urile cu Android includ un sistem automatizat de protecție, numit Play Protect, care scanează automat aplicațiile pe care utilizatorul le instalează pe telefon, creându-i acestuia o percepție de siguranță.

Însă, în ciuda numeroaselor cifre și laude pe care Google le-a aruncat pe piață de-a lungul timpului pentru a sublinia eficiența Play Protect, realitatea pare să fie cu totul alta.

FOTO Val masiv de e-mail-uri de șantaj în România - hackerii cer câte 1.250 de dolari ca să nu publice imagini compromițătoare cu victimele CITEȘTE ȘI FOTO Val masiv de e-mail-uri de șantaj în România - hackerii cer câte 1.250 de dolari ca să nu publice imagini compromițătoare cu victimele

Renumitul laborator antivirus AV-TEST a realizat un test de anduranță a soluțiilor anti-malware pentru Android. 15 soluții de securitate au fost testate vreme de 6 luni, timp în care acestea au fost puse în fața a peste 20.000 de aplicații malițioase.

Play Protect a fost "oaia neagră" a testului. Acesta a depistat doar 68,8% din malware și a primit nota 0 (din 6) la capitolul protecție, ocupând confortabil și la mare distanță de celelalte programe ultimul loc al clasamentului.

Revelația incapacității soluției dezvoltate de Google în a proteja miliardele de utilizatori ai smartphone-urilor cu Android este cu atât mai șocantă cu cât Google a ținut mereu să le creeze acestora o iluzie de siguranță, spunându-le că sunt pe mâini sigure câtă vreme Play Protect funcționează în fundal.

9 soluții de securitate din cele 15 testate au primit notă maximă la capitolul protecție. Printre acestea se numără Avast, AVG și Bitdefender.

FOTO Utilizatorii de Android nu sunt în siguranța pe care încearcă Google să o vândă

viewscnt
Afla mai multe despre
play protect
google
smartphone
android