Franța, Germania și Italia au ajuns la un acord cu privire la modul în care ar trebui să fie reglementată inteligența artificială

Franța, Germania și Italia au ajuns la un acord cu privire la modul în care ar trebui să fie reglementată inteligența artificială
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 nov 2023

Franța, Germania și Italia au ajuns la un acord cu privire la modul în care ar trebui să fie reglementată inteligența artificială, potrivit unui document comun văzut de Reuters, ceea ce ar urma să accelereze negocierile la nivel european, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Cele trei guverne susțin angajamente care sunt voluntare, dar obligatorii pentru furnizorii mici și mari de AI din Uniunea Europeană care le susțin, scrie News.ro.

Cadou otrăvit pentru prosumatori: cum se pot întoarce împotriva lor beneficiile primite prin lege CITEȘTE ȘI Cadou otrăvit pentru prosumatori: cum se pot întoarce împotriva lor beneficiile primite prin lege

Comisia Europeană, Parlamentul European și Consiliul UE negociază modul în care blocul ar trebui să se poziționeze.

În iunie, Parlamentul European a prezentat o ”Lege AI” menită să limiteze riscurile aplicațiilor AI și să evite efectele discriminatorii, valorificând în același timp puterea inovatoare a AI.

În timpul discuțiilor, Parlamentul European a propus ca un codul de conduită să fie inițial obligatoriu doar pentru furnizorii importanți de AI, care sunt în principal din SUA.

Cele trei guverne din UE au spus că acest avantaj competitiv aparent pentru furnizorii europeni mai mici ar putea avea dezavantajul de a reduce încrederea în ei și de a duce la mai puțini clienți.

Prin urmare, regulile de conduită și transparență ar trebui să fie obligatorii pentru toată lumea, au spus acestea.

Inițial, nu ar trebui impuse sancțiuni, potrivit proiectului. Dacă se constată încălcări ale codului de conduită după o anumită perioadă de timp însă, s-ar putea institui un sistem de sancțiuni.

În viitor, o autoritate europeană va monitoriza conformitatea cu standardele, se arată în publicație.

Ministerul Economiei din Germania, care se ocupă de subiect împreună cu Ministerul Afacerilor Digitale, a spus că legile și controlul de stat nu ar trebui să reglementeze AI în sine, ci mai degrabă aplicarea acesteia.

Meta lansează Voice Chat, un nou tip de apeluri pentru grupurile mari de pe WhatsApp CITEȘTE ȘI Meta lansează Voice Chat, un nou tip de apeluri pentru grupurile mari de pe WhatsApp

Ministrul Afacerilor Digitale, Volker Wissing, a declarat pentru Reuters că este foarte mulțumit că s-a ajuns la un acord cu Franța și Germania pentru a limita doar utilizarea AI.

”Trebuie să reglementăm aplicațiile și nu tehnologia, dacă vrem să jucăm în cea mai mare ligă AI din lume”, a spus Wissing.

Secretarul de stat pentru afaceri economice, Franziska Brantner, a declarat pentru Reuters că este esențial să valorificăm oportunitățile și să limitam riscurile.

”Am elaborat o propunere care poate asigura un echilibru între ambele obiective într-un teren tehnologic și juridic care nu a fost încă definit”, a spus Brantner.

În timp ce guvernele din întreaga lume încearcă să capteze beneficiile economice ale inteligenței artificiale, Marea Britanie a găzduit în noiembrie primul său summit privind siguranța inteligenței artificiale.

Guvernul german găzduiește luni și marți un summit digital la Jena, în statul Turingia, care va reuni reprezentanți ai politicii, afacerilor și științei. Problemele legate de AI vor fi, de asemenea, pe ordinea de zi, atunci când guvernele german și italian vor purta discuții la Berlin, miercuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
inteligența artificială
franta
italia