Franța va permite utilizarea unor echipamente Huawei în rețelele 5G

Franța va permite utilizarea unor echipamente Huawei în rețelele 5G
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 mar 2020

Franța va permite operatorilor de telecomunicații să utilizeze anumite echipamente produse de grupul chinez Huawei în rețelele lor 5G, în pofida apelurilor venite din partea autorităților americane vizând excluderea firmei chineze, au declarat joi pentru Reuters două surse din apropierea acestui dosar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Agenția Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice din Franța (ANSSI) urmează să comunice operatorilor de telecomunicații ce echipamente pot utiliza pentru a-și pune la punct rețelele lor 5G din Franța, dar până acum nu a dat publicității nicio decizie, scrie Agerpres.

Cel mai important eveniment Microsoft se mută online CITEȘTE ȘI Cel mai important eveniment Microsoft se mută online

Potrivit unor surse care au dorit să își păstreze anonimatul, ANSSI a decis să aprobe utilizarea de echipamente Huawei dar numai pentru părțile care nu sunt sensibile ale rețelelor, precum antenele, care sunt considerate că reprezintă un risc mai mic în termeni de securitate. "Nu vor să interzică Huawei dar principiul este să îi scoată din centrul rețelelor", a explicat una dintre surse.

Partea centrală a rețelei este considerată un element strategic al infrastructurii de telefonie mobilă în special pentru că este dotată cu echipamente software care gestionează date sensibile precum cele ale utilizatorilor.

Decizia autorităților franceze cu privire la echipamentele Huawei va fi una crucială pentru doi din cei patru operatori de telefonie mobilă din Franța (Bouygues Telecom și SFR), în condițiile în care jumătate din rețelele lor actuale sunt compuse din echipamente furnizate de firma chineză. În schimb, grupul Orange a anunțat deja că va utiliza echipamente 5G furnizate de producătorii europeni Nokia și Ericsson.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
5g
franta