FTC vrea să blocheze achiziția Activision Blizzard de către Microsoft

FTC vrea să blocheze achiziția Activision Blizzard de către Microsoft
scris 24 nov 2022

Comisia Federală pentru Comerț a Statelor Unite urmează să anunțe un proces prin care să blocheze tranzacția de 69 de miliarde de dolari prin care Microsoft încearcă să cumpere Activision Blizzard.

FTC este preocupată de efectele asupra concurenței pe care cumpărarea Activision Blizzard de Microsoft le va avea și urmează să ceară blocarea tranzacției, susțin surse anonime citate de Politico.

Reprezentanții agenției nu au fost convinși de argumentele aduse de Microsoft în sprijinul achiziției, susțin aceleași surse, motiv pentru care se va cere în instanță blocarea tranzacției.

Marea Britanie va investiga duopolul Android - iOS CITEȘTE ȘI Marea Britanie va investiga duopolul Android - iOS

Investigația oficială nu s-a încheiat, însă, cele mai importante elemente, precum depozițiile șefilor celor două companii implicate, Satya Nadella și Bobby Kotick, au fost bifate.

Principala preocupare a autorităților americane este că achiziția va oferi Microsoft un avantaj incorect pe piața jocurilor video. Deloc surprinzător, principalul susținător al acestei idei este Sony, însă, printre alții, se opune și Google.

În acest moment, Microsoft se luptă pe trei fronturi pentru a duce tranzacția la final. Înainte de a fi contestată de Statele Unite, aceasta a fost pusă la îndoială în Europa și Marea Britanie, care au deschis propriile investigații în acest sens.

Dacă Microsoft totuși va primi undă verde, va intra în posesia unor jocuri extrem de importante, precum Call of Duty, Overwatch, World of Warcraft, Diablo, Candy Crush, Starcraft sau Heroes of the Storm.

viewscnt
Afla mai multe despre
ftc
activision blizzard
microsoft
jocuri