Galaxy S20 are propriul chip de securitate

Galaxy S20 are propriul chip de securitate
scris 27 feb 2020

Noul flagship Samsung este și primul din portofoliul producătorului coreean care folosește un chip special de securitate.

Dincolo de măsurile software de protecție tradiționale, seria Galaxy S20 beneficiază de o securitate sporită prin intermediul hardware-ului - un cip dedicat special protejării datelor.

Secure Element, cum este numit de Samsung, are rolul de a izola memoria de spațiul de stocare al telefonului, pentru a crea o zonă izolată, în care sunt păstrate informațiile sensibile.

Creștere de 67,3% a atacurilor asupra datelor personale ale utilizatorilor unici de dispozitive mobile CITEȘTE ȘI Creștere de 67,3% a atacurilor asupra datelor personale ale utilizatorilor unici de dispozitive mobile

În zona izolată de memorie sunt stocate informații precum PIN-ul și parolele utilizatorului, probabil și datele de identificare pentru autentificările biometrice (amprentă, recunoașere facială).

Chip-ul de securitate folosit de seria Galaxy S20 are certificare CC EAL 5+ (Common Criteria Evaluation Assurance Level). Acest tip de certificare evaluează securitatea componentelor de telefoane și are ca nivel maxim 7.

Astfel, Secure Element nu este cel mai sigur chip de securitate posibil, însă, cum spun cei de la Samsung, oferă protecție împotriva unor forme sofisticate de atacuri, precum reverse engineering și atacurile cu laser.

Samsung a lansat seria Galaxy S20 în urmă cu mai puțin de trei săptămâni. Cel mai ieftin model din serie, fără 5G, costă 900 euro.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
samsung
s20
securitate