Comisia Europeană folosește Signal pentru comunicare

Comisia Europeană folosește Signal pentru comunicare
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 26 feb 2020

Comisia Europeană le-a recomandat tuturor membrilor săi și persoanelor care fac parte din staff-ul acestora să folosească serviciul Signal pentru comunicarea în scris.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Printr-un mesaj intern, trimis tuturor celor implicați în funcționarea executivului european, li se recomandă acestora ca pentru comunicațiile externe în scris să se folosească de acum înainte aplicația Signal.

Decizia are în vedere creșterea siguranței comunicării, Signal fiind una dintre aplicațiile recomandate de ani buni de experți celor care se preocupă de intimitate și securitatea datelor.

Radiocomunicații: afaceri și profit în declin CITEȘTE ȘI Radiocomunicații: afaceri și profit în declin

Signal nu va fi serviciul oficial de comunicare, ci doar cel folosit pentru legăturile cu persoanele din afara Comisiei Europene. Pentru comunicări și documente interne sensibile, se vor folosi în continuare serviciile proprii, care implică măsuri mult mai riguroase de securitate.

Comisia Europeană nu este prima instituție care alege să folosească Signal pentru o mai bună securitate. La sfârșitul anului trecut, Partidul Conservator din Marea Britanie le-a recomandat membrilor săi să renunțe la WhatsApp și să treacă, de asemenea, la Signal.

Ambele cazuri constituie lovituri la imaginea WhatsApp. Aplicația deținută de Facebook, care însumează peste 2 miliarde de utilizatori, s-a dovedit nesigură în mai multe rânduri și în ciuda criptării mesajelor.

Signal, pe de altă parte, este recomandată de specialiștii în securitate cibernetică și este preferata lui Edward Snowden.

viewscnt
Afla mai multe despre
comisia europeană
signal