Galaxy S8 ar putea avea un sistem foto cu două camere

Galaxy S8 ar putea avea un sistem foto cu două camere
scris 5 sep 2016

Viitorul vârf de gamă Samsung ar putea crește semnificativ calitatea fotografiilor realizate, prin trecerea la un sistem foto dual.

Sistemul dual este, clar, cea mai nouă modă în ceea ce privește camerele foto de pe smartphone-uri. L-a folosit Huawei în primăvară pe flagship-ul P9, îl va folosi aproape sigur Apple pe noul iPhone Plus, care va fi lansat pe 7 septembrie, și, se pare, îl va folosi și Samsung anul viitor.

Conform unei informații vehiculate, ca de obicei, de ”surse apropiate companiei”, Samsung va monta, la rândul ei, un sistem foto format din două camere pe topul de gamă de anul viitor, Galaxy S8.

Huawei vrea să depășească Apple pe piața telefoanelor inteligente până în 2018 CITEȘTE ȘI Huawei vrea să depășească Apple pe piața telefoanelor inteligente până în 2018

Ca și în cazul altor sisteme similare, cele două camere vor coopera pentru a realiza fotografii mai bune. Pozele realizate în paralel de cele două camere vor fi combinate într-o singură imagine.

Huawei, spre exemplu, folosește o cameră alb-negru și una color pentru a combina claritatea fotografiilor alb-negru cu culorile și luminozitatea pozelor color.

Detaliile tehnice ale sistemului dual diferă de la producător la producător, fiecare companie optând pentru anumite componente și procesări software. În cazul lui Galaxy S8 se pare că Samsung va folosi o cameră de 12 MP și una de 13 MP.

Camerele foto folosite de Galaxy S8 vor fi produse de Samsung, dar compania coreeană ar putea apela și la Sony pentru completarea stocului.

În mod normal, noul Galaxy S8 ar urma să fie lansat în primăvară, cu ocazia târgului de tehnologii mobile Mobile Word Congress 2017.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
galaxy