Germania examinează toate componentele chineze care sunt deja instalate în rețeaua 5G a țării

Germania examinează toate componentele chineze care sunt deja instalate în rețeaua 5G a țării
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 apr 2023

Ministerul de Interne al Germaniei examinează toate componentele chineze care sunt deja instalate în rețeaua 5G a țării, a declarat ministrul Nancy Faeser, în timp ce Berlinul își reevaluează relația cu principalul partener comercial, China, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

”Trebuie să ne protejăm rețelele de comunicații”, a declarat Faeser pentru ziarul Bild am Sonntag, adăugând că cele trei priorități ale examinării au fost identificarea riscurilor, evitarea pericolelor și evitarea dependențelor.

VIDEO ANUNȚ Prima țară europeană care permite mașinilor să circule singure pe drumurile publice CITEȘTE ȘI VIDEO ANUNȚ Prima țară europeană care permite mașinilor să circule singure pe drumurile publice

Ea a scus că ”acest lucru este valabil mai ales pentru infrastructura noastră critică”, scrie News.ro.

Germania a luat în considerare interzicerea anumitor componente de la companiile chineze Huawei și ZTE în rețelele sale de telecomunicații, a declarat luna trecută o sursă guvernamentală pentru Reuters, într-o mișcare potențial semnificativă pentru a aborda problemele de securitate.

Guvernul german s-a ferit de a identifica în mod expres Huawei, dar există îngrijorări că legăturile strânse ale unor astfel de companii cu serviciile de securitate ale Beijingului înseamnă că încorporarea lor în rețelele mobile ale viitorului ar putea oferi spionilor și chiar sabotorilor chinezi acces la infrastructura esențială.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania 5g
china