Huawei produce deja stații de bază pentru rețele 5G fără componente americane

Huawei produce deja stații de bază pentru rețele 5G fără componente americane
scris 27 sep 2019

Huawei Technologie produce deja stații de bază pentru rețele 5G fără componente americane și intenționează ca anul viitor să crească de peste două ori producția , a declarat fondatorul și directorul general Ren Zhengfei, citat de Reuters.

Începând din luna octombrie, compania va produce 5.000 de stații de bază pentru comunicații mobile 5G pe lună, iar anul viitor intenționează să fabrice circa 1,5 milioane de stații, a declarat Ren în timpul unui forum, scrie News.ro.

Argumentând prin bani și locuri de muncă, Guvernul va permite amplasarea rețelelor 5G și pe spații verzi și arii naturale protejate CITEȘTE ȘI Argumentând prin bani și locuri de muncă, Guvernul va permite amplasarea rețelelor 5G și pe spații verzi și arii naturale protejate

Huawei, cel mai mare producător de telecomunicații din lume, a fost plasat în luna mai pe o listă neagră a Statelor Unite, din cauza îngrijorării că echipamentele produse ar putea fi folosite de către Beijing pentru spionaj. Huawei a negat în repetate rânduri aceste acuzașii și a luat măsuri pentru a limita impactul.

Sancțiunile americane blochează accesul Huawei la tehnologii americane esențiale. Cea mai recentă versiune a telefonului flagship Mate 30, prezentat săptămțna trecută în Europa, nu va dispune de servicii mobile Google.

Ren a mai spus că Huawei va mai folosi componente americane dacă va fi posibil, afirmând că ”are legături emoționale” cu furnizori americani vechi.

viewscnt
Afla mai multe despre
5g
huawei