GlobalFoundries se va lista pe bursa de la New York, la o evaluare de 25 miliarde dolari

GlobalFoundries se va lista pe bursa de la New York, la o evaluare de 25 miliarde dolari
scris 23 aug 2021

Producătorul de chipuri GlobalFoundries se va lista pe bursa de la New York, la o evaluare de 25 miliarde dolari, conform Reuters.

Luna trecută a fost anunțat că Intel ar putea cumpăra GlobalFoundries, pentru 30 de miliarde de dolari.

Achiziția ar fi logică, având în vedere problemele de producție ale Intel și deficitul de semiconductori la nivel mondial, dar ar fi și mai justificată dacă preluarea ar fi urmată de o vânzare mai mare a Intel.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

Fabricarea cipurilor este costisitoare și dificilă, astfel încât majoritatea companiilor fie proiectează, fie produc.

GlobalFoundries este producătoare de cipuri, dar Intel le face pe ambele, iar directorul general Pat Gelsinger și-a deschis fabricile pentru a rivaliza cu proiectanții de semiconductori pentru a distribui costurile.

GlobalFoundries ar aduce clienți și tehnologie, deși compania, deținută de fondul suveran Abu Dhabi Mubadala Investment, nu este în discuții, potrivit Journal.

Riscul este ca clienților GlobalFoundries să nu le placă implicarea Intel. În plus, investitorilor le place specializarea. Intel este evaluată la de 3 ori veniturile.

2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare? CITEȘTE ȘI 2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare?

Companiile concurente specializate Advanced Micro Devices și Taiwan Semiconductor Manufacturing  sunt evaluate la de 8 ori, respectiv de 11 ori veniturile.

AMD este implicată în această poveste și într-un alt mod. Compania a deținut GlobalFoundries dar a decis până la urmă că independența se potrivește cel mai bine ambelor părți. De atunci, acțiunile AMD au crescut de peste 30 de ori. Poate cumpărând, combinând și apoi separând operațiunile de fabricație, Intel poate desfășura ambele operațiuni, de proiectare și de producție.

viewscnt
Afla mai multe despre
intel
globalfoundries