Intel ar putea cumpăra producătorul de cipuri GlobalFoundries, pentru 30 de miliarde de dolari

Intel ar putea cumpăra producătorul de cipuri GlobalFoundries, pentru 30 de miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 iul 2021

Intel ar putea cumpăra producătorul de cipuri GlobalFoundries, pentru 30 de miliarde de dolari, potrivit publicației Wall Street Journal, citată de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Achiziția ar fi logică, având în vedere problemele de producție ale Intel și deficitul de semiconductori la nivel mondial, dar ar fi și mai justificată dacă preluarea ar fi urmată de o vânzare mai mare a Intel, scrie News.ro.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

Fabricarea cipurilor este costisitoare și dificilă, astfel încât majoritatea companiilor fie proiectează, fie produc.

GlobalFoundries este producătoare de cipuri, dar Intel le face pe ambele, iar directorul general Pat Gelsinger și-a deschis fabricile pentru a rivaliza cu proiectanții de semiconductori pentru a distribui costurile.

GlobalFoundries ar aduce clienți și tehnologie, deși compania, deținută de fondul suveran Abu Dhabi Mubadala Investment, nu este în discuții, potrivit Journal.

Riscul este ca clienților GlobalFoundries să nu le placă implicarea Intel. În plus, investitorilor le place specializarea. Intel este evaluată la de 3 ori veniturile.

2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare? CITEȘTE ȘI 2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare?

Companiile concurente specializate Advanced Micro Devices și Taiwan Semiconductor Manufacturing  sunt evaluate la de 8 ori, respectiv de 11 ori veniturile.

AMD este implicată în această poveste și într-un alt mod. Compania a deținut GlobalFoundries dar a decis până la urmă că independența se potrivește cel mai bine ambelor părți. De atunci, acțiunile AMD au crescut de peste 30 de ori. Poate cumpărând, combinând și apoi separând operațiunile de fabricație, Intel poate desfășura ambele operațiuni, de proiectare și de producție.

viewscnt
Afla mai multe despre
intel
globalfoundries